Sport
05.10.2022. 07:51
Beta

Fudbal

Liga šampiona: Rezultati

liga šampiona
Izvor: Shutterstock

Pročitajte rezultate utakmica koje su odigrane u utorak uveče. Uoči svih utakmica u Ligi šampiona održan je minut ćutanja u znak sećanja na žrtve nesreće na stadionu u Indoneziji, u kojoj je poginula najmanje 131 osoba.

 

Fudbaleri minhenskog Bajerna pobedili su na svom terenu Viktoriju Plzen sa 5:0, u meču trećeg kola Grupe C Lige šampiona. Strelci za Bajern bili su Leroj Sane u sedmom i 51, Serž Gnabri u 13, Sadio Mane u 21. i Erik Maksim Čupo-Moting u 59. minutu.

Leroj Sane je u sedmom minutu doneo prednost Bajernu. On je levom nogom šutirao sa 16 metara i pogodio gornji desni ugao gola Plzena. Na 2:0 je povisio Serž Gnabri šest minuta kasnije posle pravovremene asistencije Leona Gorecke. Sadio Mane je u 21. minutu odlično prošao, izašao sam ispred golmana i preciznim šutem sa sedam metara povisio rezultat na 3:0.

Svoj drugi gol na meču, a četvrti za Bajern postigao je Sane u 51. minutu, nakon centaršuta Manea. Eri Maksim Čupo-Moting se u 59. minutu upisao u listu strelaca, posle još jedne odlične asistencije Gorecke.

Posle tri osigrana kola, Bajern je na prvom mestu u grupi sa maksimalnim učinkom, dok je Viktorija na poslednjem, četvrtom mestu bez osvojenog boda. U narednom kolu, ponovo će se sastati Bajern i Viktorija, ovoga puta u Plzenu.

Fudbaleri Intera pobedili su na svom terenu Barselonu sa 1:0, u trećem kolu Grupe C Lige šampiona. Pobedonosni gol za Inter postigao je Hakan Čalhanoglu u drugom minutu nadoknade poluvremena, nakon asistencije Federika Dimarka.

Inter je drugi u grupi sa šest bodova, a Barselona je na trećem mestu sa tri poena. U narednom kolu, Barselona će dočekati Inter, dok će Plzen će ugostiti Bajern.

Fudbaleri Napolija pobedili su u gostima Ajaks sa 6:1, u meču trećeg kola Grupe A Lige šampiona. Poveo je Ajaks golom Mohameda Kudusa u devetom minutu, da bi Napoli izjednačio devet minuta kasnije golom Djakoma Raspadorija.

Do kraja poluvremena Napoli je stigao do prednosti golovima Djovanija Di Lorenca u 33. i Pjotra Zjelinskog u 45. minutu.

Italijanski predstavnik u nastavku meča stigao je do ubedljive pobede drugim golom na meču Raspadorija u 47, i pogocima Hviče Kvarachelija u 63. i Djovanija Simeonea u 81. minutu. Srpski reprezentativac i kapiten Ajaksa morao je u 73. minutu da napusti igru, nakon što je dobio drugi žuti karton na meču.

U istoj grupi, Liverpul je na svom terenu pobedio Glazgov Rendžers sa 2:0. Strelci za Liverpul bili su Trent Aleksander-Arnold u sedmom i Mohamed Salah iz penala u 53. minutu.

Napoli je prvi u grupi sa devet bodova, Liverpul je drugi sa šest, Ajaks treći sa tri, a Rendžers je na poslednjem, četvrtom mestu bez osvojenog boda.

U narednom kolu, Napoli će dočekati Ajaks, dok će Rendžers ugostiti Liverpul.

 

Fudbaleri Olimpika pobedili su na svom terenu u Marseju Sporting iz Lisabona sa 4:1, u utakmici trećeg kola Grupe D u Ligi šampiona. Sporting je poveo već u prvom minutu kada je strelac bio Trinkao, a izjednačio je Aleksis Sančes pogotkom u 13. minutu. Tri minuta kasnije vodjstvo domaćima doneo je Amin Harit, a treći gol postigao je Leonardo Balerdi golom u 28. minutu.

Konačan rezultat postavio je Šansel Mbemba golom u 84. minutu. Ekipa iz Lisabona igrala je sa desetoricom od 23. minuta, kada je crveni karton dobio Antonio Adan.

Početak utakmice kasnio je 20-ak minuta pošto je zbog gužve u saobraćaju portugalska ekipa kasno stigla na stadion Velodrom, koji je bio prazan zbog kazne nakon nereda francuskih navijača.

U drugoj utakmici u toj grupi Ajntraht je na svom terenu u Frankfurtu odigrao nerešeno 0:0 protiv Totenhema. Posle tri kola Sporting je prvi na tabeli sa šest bodova, Totenhem i Ajntraht imaju po četiri, a Olimpik na poslednjem mestu tri boda.

U četvrtom kolu 12. oktobra, Sporting će u Lisabonu dočekati Olimpik, a Totenhem će u Londonu igrati protiv Ajntrahta.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poznato kada počinje suđenje Berniju Eklstonu
1

Utaja poreza

04.10.2022. 15:47

Poznato kada počinje suđenje Berniju Eklstonu

Suđenje za utaju poreza bivšem šefu "Formule 1" Berniju Eklstonu počeće 9. oktobra naredne godine, odlučio je sud u Londonu.
Close
Vremenska prognoza
light rain
8°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve