Sport
10.04.2024. 23:20
R.E.

Liga šampiona

Goleada u Parizu! Sudar svetova pripao Barsi

1
Izvor: BETA/AP / Lewis Joly

Spektakl u utakmicama četvrtfinala Lige šampiona. Atletiko Madrid je savladao Dortmund rezultatom 2:1, dok je PSŽ položio oružje pred Barselonom koja je slavila na "Parku Prinčeva" 2:3

Brazilac Rafinja je u 37. minutu doveo Barselonu u vođstvo, ali je PSŽ za samo tri minuta na startu drugog poluvremena stigao do preokreta. Bivši igrač Barselone Osman Dembele je posle asistencije Kilijana Mbapea izjednačio u 48. minutu.

Samo tri minuta kasnije Fabijan Ruiz je asistirao Vitinji za vođstvo "svetaca". Delovalo je tad da je Barselona u "nokdaunu", ali uspeli su Ćavijevi izabranici da se izdignu. Rafinja u 62. minutu, posle dodavanja Pedrija izjednačio, da bi rezervista Andreas Kristensen golom posle kornera Ilkaja Gindogana doneo Barseloni pobedu i prednost pred revanš.

Atletiko je posle 32 minuta imao dva gola prednosti protiv menačkog kluba, ali nije uspeo da je sačuva do kraja. Rodrigo de Paul je načeo goste već u 4. minutu, a posle asistencije Antoana Grizmana Samuel Lino je u 32. minutu povećao na 2:0.

Borusija je smanjila na konačnih i prihvatljivih 1:2 golom rezerviste Sebastijana Alea u 81. minutu.

Revanš mečevi igraće se sledećeg utorka. Sinoć su u prvim mečevima četvrfinala Real i Mančester Siti odigrali 3:3, a Arsenal i Bajern 2:2. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve