Sport
27.09.2023. 19:45
Beta-AP

Bivša "broj 1"

Šampionka nova selektorka američkih teniserki

tenis
Izvor: Shutterstock

Bivša američka teniserka Lindzi Devenport postaće selektorka reprezentacije SAD po završetku ovogodišnjeg takmičenja u Bili Džin King kupu.

Devenport će na klupi ženske američke reprezentacije zameniti Keti Rinaldi.

Devenport je članica Međunarodne teniske kuće slavnih, osvojila je tri grend slem titule u singlu i tri grend slem titule u dublu i bila je prva na WTA listi u singlu i u dublu. Osvojila je 55 titula u singlu.

Osvojila je zlatnu olimpijsku medalju na Igrama 1996. godine, kao i tri titule sa selekcijom SAD u Fed kupu, koji se od 2020. godine organizuje pod imenom Bili Džin King kup, u čast legendarne američke teniserke.

1
Izvor: Beta / AP / Michael Dwyer

Igrajući za reprezentaciju u tom takmičenju, Devenport je u singlu ostvarila 26 pobeda i pretrpela tri poraza, a u dublu je ostvarila svih sedam pobeda. Titule je osvojila 1996, 1999. i 2000. godine.

Ona je 2010. godine završila karijeru i od tada je radila kao trener i konsultant u televizijskim prenosima.

"Ovo je neverovatna čast. Dobro se sećam svih mečeva u Fed kupu, pobeda i drugarstva i nekih neverovatnih ekipa čiji sam bila deo. Sada sam uzbuđena što to mogu da doživim iz drugačijeg ugla i da pokušam da budem, iako joj nikada neću dorasti, slična Bili i da vidim na koji način mogu da obavim posao", rekla je Devenport.

Rinaldi je postala selektorka SAD u decembru 2016. godine i predvodila je ekipu do titule 2017. Ona će ostati u Savezu kao šef programa za razvoj teniserki.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve