Sport
27.03.2024. 22:25
Beta

Fudbalski velikan

Mesi pomenuo odlazak u penziju

1
Izvor: EPA / CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Lionel Mesi ne krije da razmišlja o trenutku kada će okačiti "kopačke o klin".

Fudbaler Intera iz Majamija Lionel Mesi (36) rekao je da će završiti karijeru kada bude osetio da više ne može da igra na visokom nivou.

Argentinac nije nagovestio da će taj trenutak uskoro doći, ali je rekao da će moći da ga prepozna i da neće igrati duže nego što je potrebno.

"Znam da ću onog trenutka kada osetim da više ne mogu da igram, kada osetim da više ne uživam ili ako ne mogu da pomognem saigračima, završiti karijeru. Vrlo sam samokritičan. Znam kada sam dobar, kada sam loš, kada igram dobro, a kada loše", rekao je Mesi za jedan podkast, preneo je Eurosport.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Mesi je veći deo karijere uspešno igrao za Barselonu, odakle je 2021. godine prešao u Pari Sen Žermen, a dve godine kasnije u Inter iz Majamija. On je 2022. sa reprezentacijom Argentine osvojio Svetsko prvenstvo u Kataru, a 2023. dobio je rekordnu osmu Zlatnu loptu.

"Kada budem osetio da je vreme da napravim taj korak, to ću uraditi ne misleći na godine. Ako se osećam dobro, uvek ću pokušavati da nastavim da se takmičim, pošto je to ono što volim i ono što znam da radim. Još nisam razmišljao o tome šta ću da radim kada se povučem. Sada pokušavam da uživam u fudbalu iz dana u dan, da uživam u trenucima i da ne mislim o životu posle fudbala", naveo je Mesi.

Najviše uspeha imao je u Barseloni, gde je za 17 godina, između ostalog, osvojio 10 šampionskih titula u Primeri i četiri titule Lige šampiona. Zbog finansijskih problema kluba nije mogao da produži ugovor i kao slobodan igrač prešao je u Pari Sen Žermen.

On je priznao da nikada nije hteo da napusti Barselonu i da mu je bilo izuzetno teško kada je odlazio.

"Bila je teška promena, pošto mi je išlo veoma dobro u Barseloni i mislio sam da ću ostati tamo. Nisam bio spreman za odlazak, sve se dogodilo vrlo brzo. Morao sam za jedan dan da izgradim život, da upoznam neku drugu ligu, drugi klub, novu svlačionicu. To je bila promena koju nismo tražili i zbog toga je bilo teško na početku", rekao je Mesi

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve