Sport
22.11.2023. 09:09
Beta

Kapiten reprezentacije

Luka Modrić posle pobede i plasmana na EP...

1
Izvor: AP / Darko Bandic

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić rekao je da je zadovoljan plasmanom na Evropsko prvenstvo, ali da njegova ekipa mora da igra bolje na tom takmičenju u Nemačkoj 2024. godine.

Hrvatska se u poslednjem kolu kvalifikacija plasirala na Evropsko prvenstvo, pošto je na Maksimiru pobedila Jermeniju sa 1:0.

"Srećni smo što smo uspeli da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Malo smo zakomplikovali, ali mislim da smo zaslužili da budemo tamo. Tamo nam je po kvalitetu i mesto. Nije bilo lako, Jermenija je igrala jako dobru utakmicu, ali smo postigli gol na vreme i to smo uspeli da sačuvamo", rekao je Modrić u programu Nove TV, prenela je Hina.

Hrvatska će 13. put igrati na velikim takmičenjima, a Modrić će nastupiti na devetom.

Turska je kao prva iz Grupe D otišla na Evropsko prvenstvo sa 17 bodova, a Hrvatska sa 16. Treći je Vels sa 12 bodova i igraće u baražu.

"Znali smo na poluvremenu da Vels vodi, ali u drugom delu nismo znali rezultat, bili smo koncentrisani na igru. Bilo je važno da mi uradimo svoj posao", rekao je Modrić i dodao da nema posebne želje uoči žreba koji će biti održan 2. decembra.

"Meni najmanju ulogu igra u kojoj smo grupi, bitno je da smo na Euru. Verujem da ćemo tamo biti pravi. Ima mnogo stvari koje moramo da ispravimo. Nisam zadovoljan sa mnogo stvari, ali verujem da će biti bolje kada nam se vrate igrači koji fale. Tu pre svega mislim na Matea (Kovačića) i Periju (Ivan Perišić), za kojeg se nadam da će se vratiti na vreme i kako treba pripremiti. Biće vremena za pripremu, ako želimo da igramo važnu ulogu, moramo bolje", naveo je Modrić.

Pobedonosni gol postigao je Ante Budimir u 43. minutu.

"Presrećan sam što sam imao priliku da budem ovde u ove dve utakmice, da učestvujem, a za napadača nema nište lepše od postizanja gola. Pobedili smo, idemo na Evropsko prvenstvo, stvarno sam presrećan. Znao sam šta želim u tom trenutku, gde moram da napadnem i lopta je došla. Stvarno predivan osećaj", rekao je Budimir, koji je postigao prvi gol za A reprezentaciju u takmičarskim utakmicama.

On je ocenio da će njegova ekipa biti konkurentna na takmičenju u Nemačkoj.

1
Izvor: AP / Darko Bandic

"Ekipa smo koja zna šta želi kada dođe na velika takmičenja, ne sumnjam da će tako biti i u Nemačkoj", dodao je Budimir.

Golman Dominik Livaković je u prvom poluvremenu pri rezultatu 0:0 obranio čistu priliku i doprineo pobedi koja je Hrvatsku odvela na Evropsko prvenstvo.

"Osećaj je savršen, svi smo preponosni. Hvala publici, stvarno je bilo predivno igrati. Lepo je vratiti se na Maksimir. Osetila se nervoza, ali to je tako kada igraš ovakve utakmice. Drago mi je da sam pomogao ekipi", rekao je Livaković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve