Sport
06.07.2021. 17:20
Tanjug

Problemi za Srbiju

Maljković: Miloš teško, za Sonju verujemo da će igrati

Božidar Maljković
Izvor: EPA / ARMANDO BABANI

Ne bih da prejudiciram, ali mislim da će Miloš Vasić teško nastupiti na Igrama, dok za Sonju verujemo da može u Tokio, izjavio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

Srpski veslač bio je pozitivan na korona virus po dolasku u Tokio, dok je ranije danas objavljeno da je pozitivna i njegova supruga Sonja, reprezentativka u košarci.

"Miloš je vakcinisan i revakcinisan među prvima, odlazeći tamo utvrđeno je da je pozitivan i to je sad velika komplikacija. U dnevnom smo kontaktu sa našom ambasadom, radimo na tome da ga povučemo jer tamo mora da bude 14 dana u karantinu. On i Mačković su ubedljivo prvi na listama ove godine, pa i da podbace imali bismo bronzu, a zajedno smo računali na zlato. Mi smo u 48 sati možda izgubili dve medalje zahvaljujući kovidu", rekao je Maljković novinarima u Beogradu.

Miloš kima temperaturu 38,5, a Sonjino stanje je mnogo blaže, dodao je prvi čovek OKS.

"Što se tiče njenog učešća videćemo, ali je moguće. Zato što je kolektivni sport, pa onda trener može da manipuliše, ima manevar, dok u veslanju nema - ili si spreman ili nisi", istakao je Maljković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve