Sport
22.07.2021. 18:45
Tanjug

Piše Jutarnji list

Mamić tajno uplatio u budžet Hrvatske 45 miliona kuna

zdravko Mamić
Izvor: EPA / ANTONIO BAT

Bivši prvi čovek FK Dinama Zdravko Mamić uplatio je u budžet Hrvatske 45 miliona kuna, a mediji tvrde da je reč o tajnoj uplatio i postvljaju pitanje odakle mu toliki novac.

Zdravko Mamić, kojeg hrvatsko pravosuđe potražuje zbog izdržavanja zatvorske kazne od šest i po godina zbog izvlačenja 52 miliona kuna iz GNK Dinama, prošlog je petka u potpunoj tajnosti, uplatio taj novac u državni budžet, piše zagrebački Jutarnji list.

Tačnje uplatio je, navodi se, 45 milona kuna, jer mu je USKOK ranije blokirao ostatak novca, koje je Mamić uplatio gao garanciju, koja mu je kasnije vraćena.

Zdravko mamić
Izvor: EPA / STRINGER

Mamićeva supruga Marina, koja je ovlašćena od njega u petak je potpisala sporazum sa zagrebačkim Županijskim državnim tužilaštvom, koje je bilo zaduženo za žaplenu njihove movine.

Mamić je pravosnažno osuđen na Županijskom sudu u Osijeku jer je izvukao novac iz GNK Dinama na osnovu antidatiranog aneksa Ugovora o profesionalnom igranju s današnjim kapetanom hrvatske reprezentacije Lukom Modrićem.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zoran Mamić i zvanično postao begunac
Zoran Mamić bivši trener Dinama iz Zagreba

(Ne)očekivano

11.05.2021. 09:56

Zoran Mamić i zvanično postao begunac

Bivši trener FK Dinamo Zoran Mamić i zvanično je postao begunac od hrvatskog pravosuđa, pošto se do ponoći nije javio na izdržavanje zatvorske kazne, prenosi portal Index.
Close
Vremenska prognoza
light rain
24°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve