Sport
12.10.2022. 14:59
Beta

Džim Retklif

Mančester junajted nije na prodaju

Mančester Junajted
Izvor: Shutterstock

Jedan od najbogatijih Britanaca ser Džim Retklif rekao je da su ga vlasnici Mančester junajteda, porodica Glejezer, obavestili da ne žele da prodaju taj fudbalski klub, ali da je on i dalje zainteresovan.

Kako je preneo BBC, britanski milijarder, čija je Ineos grupa vlasnik francuskog kluba Nica i švajcarskog kluba Lozana, sastao se sa braćom Džoelom i Avramom Glejzerom.

"U vlasništvu je šestoro dece i oni ne žele da ga prodaju. Sreo sam Džoela i Avrama i oni su divne osobe, pravi džentlmeni", rekao je 69-godišnji Retklif na konferenciji Fajnenšel Tajmsa.

Retklif je navijač Junajteda, a u maju je neuspešno pokušao da kupi Čelsi. On je takođe vlasnik trećine ekipe Mercedes u Formuli 1 i biciklističke ekipe Ineos Grenadirs.

"Da je Mančester junajted ovog leta bio na prodaju, verovatno bismo pokušali posle situacije sa Čelsijem. Ali ne možemo samo da sedimo u nadi da će jednog dana Mančester junajted biti dostupan", naveo je on.

Mančester junajted je u vlasništvu porodice Glejzer od 2005. godine.

Grupa navijača se protivi načinu rada vlasnika i tražila je od njih da prodaju klub. Premijerligaška utakmica protiv Liverpula prošlog maja bila je odložena zbog organizovanog protesta navijača protiv Glejzera.

Hiljade navijača su iz istog razloga u avgustu, uoči utakmice sa Liverpulom, protestovale ispred Old Traforda.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ronaldo o budućnosti Mančester junajteda
Kristijano Ronaldo 3.6.2022.

Fudbal

03.06.2022. 13:42

Ronaldo o budućnosti Mančester junajteda

Fudbaler Mančester junajteda Kristijano Ronaldo rekao je da je i dalje uz svoj tim i da će se potruditi da klubu vrati staru slavu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve