Sport
17.08.2023. 00:09
Beta

Atina

Mančester siti osvojio Superkup Evrope

1
Izvor: AP / Thanassis Stavrakis

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su Superkup Evrope, pošto su u Atini pobedili Sevilju posle penala ukupnim rezultatom 6:5.

 

Posle 90. minuta igre rezultat između aktuelnog osvajača Lige šampiona Sitija i prvaka Lige Evropa Sevilje bio je 1:1.

Povela je Sevilja golom Jusefa En Nesirija u 25. minutu, da bi izjednačenje Sitiju doneo Kol Palmer pogotkom u 63. minutu.

Prvu šansu na meču imao je Siti u osmom minutu, kada je Ake šutirao glavom sa sedam metara, ali je golman Sevilje Bono uspeo da sačuva svoju mrežu.

Sevilja je povela u 25. minutu golom Jusefa En Nesirija. Markos Akunja je centrirao sa leve strane, En Nesiri je u skoku bio bolji od Gvardiola i sa šest metara glavom zatresao mrežu.

U 50. minutu Sevilja je imala priliku da duplira prednost. En Nesiri je izašao sam ispred golmana Endersona, ali je šutirao po sredini gola i golman Sitija mu je odbranio udarac.

Siti je izjednačio u 63. minutu golom Kola Palmera. Rodri je centrirao sa leve strane, a Palmer je sa druge stative pogodio suprotni ugao gola.

1
Izvor: AP / Thanassis Stavrakis

Samo minut kasnije Sevilja je imala šansu za novo vođstvo. Ponovo je En Neseri izašao sam ispred Ederseno i ponovo je golman Sitija izašao kao pobednik iz duela.

Do kraja meča Siti je bio konkretniji, ali nije uspeo da postigne gol, rezultat je ostao nerešen, pa se pobednik odlučivao posle penala.

Odluka je pala tek u petoj seriji penal serije. Svi igrači su bili sigurni sa "bele tačke" do pete serije.

Volker je u petoj seriji bio precizan i odgovornost je pala na srpskog reprezentativca Nemanju Gudelja, koji je šutirao snažno po sredini gola, ali je njegov udarac zaustavila prečka.

Siti je večeras osvojio prvi trofej Superkupa Evrope u klupskoj istoriji, a trener Sitija Pep Gvardiola je postao prvi trener koji je sa tri različita kluba (Barselona, Bajern Minhen, Siti) stigao do trofeja Superkupa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve