Sport
19.04.2023. 08:43
Beta

Rešeno

Zdravsteni radnici koji su se brinuli o Maradoni - IDU NA SUD

Maradona
Izvor: Shutterstock

Argentinsko pravosuđe potvrdilo je u žalbenom postupku predstojeće suđenje osmorici zdravstvenih radnika, koji su prošle godine poslani pred lice prvade zbog potencijalnog nemara koji je doveo do smrti Dijega Armanda Maradone 2020. godine.

 

Žalbeno veće suda San Isidro saslušalo je u martu argumente osumnjičenih, koji su uložili žalbu 2022. godine, na optužbu za ubistvo sa potencijalnim otežavajućim okolnostima.

Žalbeno veće je zadržalo početnu kvalifikaciju "ubistvo sa potencijalnim otežavajućim okolnostima", odnosno teško krivično delo kada osoba počini nemar znajući da može izazvati smrt. Zaprećena kazna je od osam do 25 godina zatvora.

Maradona, ikona Argentine i legenda svetskog fudbala, preminuo je od kardio-respiratorne krize 25. novembra 2020. u 60. godini života. u bolnici u Buenos Ajresu, gde se oporavljao nakon operacije hematoma na glavi.

U junu 2022. godine, sudija iz San Isidra, nakon zahteva tužilaštva, poslao je na suđenje osam zfravstenih radnika, ukljušujući neurohirurga , psihijatra, psihologa, glavnu sestru i medicinske sestre. Oni će se braniti sa slobode.

Prema rečima tužilaca, osoblje zaduženo za Maradonu bilo je "protagonista maljkavog i nepromišljenog kućnog lečenja", obeleženog "serijom improvizacija, lošeg upravljanja i propusta".

Žalbeno veće je u svojoj rezoluciji dovelo u pitanje "ponašanje osumnjičenih, koji nisu poštovali dobru medicinsku praksu".

Žalbeno veće nije navelo datum početka suđenja, koje se ne očekuje pre 2024. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li ste videli avion u čast Dijega Maradone? (FOTO)
Avion u čast Maradone

Argentina

26.05.2022. 13:20

Da li ste videli avion u čast Dijega Maradone? (FOTO)

Privatni mali avion posvećen legendarnom argentinskom fudbaleru Dijegu Maradoni predstavljen je danas u Buenos Ajresu, uoči putovanja koje će se završiti na Svetskom prvenstvu u Kataru.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve