Sport
27.05.2019. 16:45
R.E./Beta

MARATONSKI MEČ U PARIZU: Kecmanović u drugom kolu Rolan Garosa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, pošto je pobedio 81. igrača sveta Amerikanca Denisa Kudlu posle pet setova, 6:0, 6:7, 5:7, 6:3, 6:4.

Kecmanović, 85. teniser sveta, pobedio je posle tri sata i 15 minuta.

On je dobro počeo meč, prvi set je dobio bez izgubljenog gema za samo 23 minuta, a Kudla je tek u trećem gemu drugog seta osvojio svoj prvi gem.

Amerikanac je zaigrao bolje i uspeo je u 10. gemu da oduzme servis Kecmanoviću, a potom i da uvede drugi set u taj-brejk. Srpski teniser je poveo sa 6:5 i prvi stigao do set lopte, ali je nije iskoristio. Kudla je svoju drugu set loptu realizovao i dobio taj-brejk sa 9:7.

U trećem setu teniseri su napravili pet brejkova, Kudla jedan više, pa je poveo u meču sa 2:1. Kecmanović je zatim u drugom gemu četvrtog seta oduzeo servis protivniku, tu prednost sačuvao je do kraja i izjednačio na 2:2 u setovima.

Kudla je bolje počeo peti set, a posle brejka u šestom gemu poveo je sa 4:2. Srpski teniser je posle toga zaigrao bolje, osvojio je četiri uzastopna gema, iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u drugo kolo.

Kecmanović će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Belgijanca Davida Gofana, koji je postavljen za 27. nosioca.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve