Sport
14.02.2023. 14:18
R.E.

Otvoreno o svemu

Marijan Vajda o Đokoviću i razlozima zbog kojih su prekinuli saradnju

Đoković i vajda
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Marijan Vajda je čovek koji se godinama vezivao za Novaka Đokovića. U Srbiji je bio omiljeni teniski trener na svetu, a Đokoviću mnogo više od čoveka koji sedi u njegovom boksu na tribinama i koji ga trenira.

Posle više od 15 godina došlo je do prekida saradnje. U Novakovom "uglu" sada sedi Goran Ivanišević, a Marijan Vajda ima novog učenika - Molčanoma. 

Upravo sa njim je bio na turniru u Buenos Ajresu gde je Vajda u razgovoru za "Ole" govorio o Novaku Đokoviću u razlozima njihovog prekida saradnje

"U dobrim smo odnosima i dalje. Naša saradnja je prekinuta iz profesionalnih razloga. Proveli smo 15 godina zajedno. Odlučio je da igra manje turnira i da bude sa manjim timom, a Goran je broj 1. Bilo je emotivno veoma teško za obojicu, ali život ide dalje, a Novak je i dalje Novak. Ja sam dobro, on je dobro. I tako mora da bude."

Na pitanje da li mu nedostaje da sedi u boksu srpskog tenisera, Vajda je odgovorio:
 

"Na Australijan openu sam video njegovo veliko olakšanje zbog onoga što se desilo prošle godine i zbog povrede koju je zadobio na turniru. Mogle su se osetiti emocije. U tom smislu, nedostaje mi da budem uz njega u tim momentima. Takođe, ove godine su ukinuli ograničenja i on može da igra više turnira. Voleo bih da ga češće srećem i da ga vidim kako osvaja više grend slemova."
 

Istakao je slovački trener i da se čuo sa Novakom posle turnira u Melburnu.

"U kontaktu smo, često razmenjujemo poruke. Poslednji put mi je poslao fudbalski video. Uvek mu pišem nakon nekog uspeha, ali i u drugim vremenima."

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak pravio šou: Igrao kolo, "mešao", pa čak "smenio" i Ivaniševića (VIDEO)
1

Egzibicija u Melburnu

13.01.2023. 11:30

Novak pravio šou: Igrao kolo, "mešao", pa čak "smenio" i Ivaniševića (VIDEO)

Novak Đoković uvek zna da napravi dobru atmosferu, gde god da se pojavi, a potvrdio je to i na egzibicionom meču protiv Nika Kirjosa u Melburnu, koji je odgran u humanitarne svrhe za pomoć deci.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve