Sport
14.08.2022. 14:49
R.E.

Košarka

Marina Maljković: "Sada nam predstoji fino štelovanje"

košarka
Izvor: Shutterstock

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković izjavila je da je u prethodnom periodu priprema "akcenat bio na mlađim košarkašicama" i da sada sledi "rad na detaljima".

 

Srbija od ponedeljka ulazi u završnu fazu priprema za Svetsko prvenstvo koje će se od 22. septembra do 1. oktobra održati u Sidneju.

"Dugo leto za nas još uvek traje. U reprezentativnom ritmu smo od sredine maja. Akcenat je bio na mlađim košarkašicama, da ih uvedemo u moj sistem rada u reprezentaciji. Sada nam predstoji "fino štelovanje" i rad na detaljima", izjavila je Maljković, a preneo Košarkaški savez Srbije (KSS).

Košarkašice Srbije će boraviti u hotelu Kraun Plaza i trenirati u beogradskoj Hali Vizura Tošin bunar do četvrtka, kada sledi odlazak u Belgiju, gde će se odigrati dve prijateljske utakmice sa domaćinom.

"Posle Olimpijskih igara u Tokiju sam naglasila da krećemo u novi ciklus sa željom da izgradimo novu šampionsku generaciju. To definitivno nije jednostavan i kratkoročan posao. Idemo korak po korak i gradimo jak temelj, koji treba dugo i stabilno da stoji", dodala je Maljković.

Kraj avgusta je planiran za tradicionalne visinske pripreme na Zlatiboru, da bi od 1. septembra tim ponovo bio u Beogradu. Polazak na Svetsko prvenstvo zakazan je za 12. septembar.

"Svaki minut koji reprezentacija provede zajedno nam je zlata vredan. Počeli smo da pišemo novo poglavlje, a koliko će biti uspešno zavisi od količine i kvaliteta rada", rekal je Maljković.

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi B, zajedno sa Francuskom, Japanom, Malijem, Kanadom i domaćinom Australijom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Košarkaš optužen za nasilje u porodici
majls bridžis, 20. 7. 2022.

Majls Bridžis

20.07.2022. 20:30

Košarkaš optužen za nasilje u porodici

Američki košarkaš Majls Bridžis optužen je za porodično nasilje i zlostavljanje dece, saopštio je okružni tužilac Los Andjelesa.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve