Sport
03.07.2018. 14:04
R.E./Beta

Marodona želi da bude selektor državnog tima za džabe

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Legendarni argentinski fudbaler, Dijego Maradona, rekao je danas da bi besplatno obavljao posao selektora reprezentacije te zemlje.

Argentina je u osmini finala završila takmičenje na Svetskom prvenstvu u Rusiji, i to porazom od Francuske 3:4, a kada je upitan da li bi ponovo pristao da bude selektor državnog tima, Maradona je odgovorio potvrdno.

"Da, i to bih radio besplatno. Ne bih tražio ništa zauzvrat", rekao je Maradona za venecuelansku televiziju, što je preneo i Eurosport.

Maradona je kao selektor predvodio Argentinu na Mundijalu 2010. godine, kada je njegova ekipa izgubila sa 0:4 od Nemačke u četvrtfinalu.

On je od tada trenirao dva kluba u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Maradona, koji je predvodio Argentinu do trijumfa na Mundijalu 1986. godine, čuven je zbog svojih emotivnih izliva i napada besa tokom Svetskog prvenstva u Rusiji, pošto je euforično proslavljao golove, plakao kada ih je Argentina primala i pokazivao srednji prst protivničkim igračima.

Argentina je prošlog utorka pobedila Nigeriju sa 2:1 golom Markosa Roha, u 86. minutu, a Maradoni je pozlilo tokom poluvremena, i bio je primoran da potraži lekarsku pomoć u loži.

"Ljudi misle da sam srećan, ali teško mi je u srcu. Osećam se loše pošto je, sve što smo gradili sa toliko truda, lako uništeno", naveo je bivši fudbaler Boka Juniorsa i Napolija.

Selektor Argentine, Horhe Sampaoli, ima ugovor sa Fudbalskim savezom do 2022. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve