Sport
20.06.2019. 13:01
R.E.

Marta - boginja fudbala

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Brazilska fudbalerka ponovo ispisuje istoriju. Marta je u nedavno odigranoj utakmici protiv Italije na SP u ženskom fudbalu koje se održava u Francuskoj, postigla svoj 17. gol i time postala najbolji strelac na Mundijalima kako u ženskoj, tako i u muškoj konkurenciji.

Marta Vijeira da Silva, odavno je postavila visoke standarde u ženskom fudbalu i smatra se najboljom fudbalerkom u istoriji, međutim nedavno je otišla korak dalje. Naime na utakmici protiv Italije Marta je postigla čak četiri pogotka čime je postala vlasnica još jednog rekorda. Ona je 17. golom na mundijalima, sa večne liste najboljih strelaca na SP prestigla Klosea koji je postigao ukupno 16 golova.

Marta je u februaru napunila 33 godine i ovo joj je peti Mundijal, po čemu je takođe rekorderka. Klose je nastupao na četiri, a Ronaldo na tri.

Povezane vesti - BEZOBRAZNA PONUDA: Real nudi 130 miliona i igrača po izboru za Nejmara

"Nije ovo samo Svetsko prvenstvo, mi ovde imamo mnogo veći zadatak - da pokažemo kako i žene mogu da igraju bitnu ulogu.", poručila je Marta nakon pobede nad Italijom u grupnoj fazi SP.

Marti je priznanje odala i Milena Bertolini, selektorka Italije.

"Ona je simbol ženske igre na globalnom nivou. Znam da su mnogi ljudi gledajući je svih ovih godina promenili mišljenje o tome da li žene zaista mogu da igraju fudbal na vrhunskom nivou.",rekla je Bertolini.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve