MATIĆ PREDSTAVIO SRBIJU ENGLEZIMA: Istorija, Beograd, dobri ljudi, Novak Đoković

MATIĆ PREDSTAVIO SRBIJU ENGLEZIMA: Istorija, Beograd, dobri ljudi, Novak Đoković

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK EDITORIAL USE ONLY


FK Partizan ugostiće Mančester Junajted na svom stadionu u okviru trećeg kola Lige Evrope. Odavno tako veliko ima, poput Mačestera, nije gostovalo u Beogradu, zbog čega će utakmica posebno biti važna.

Srpski reprezentativac Nemanja Matić, nažalost nije u planovima trenera Solskera, zbog čega neće doputovati u Beograd.

Ipak, Matića to nije sprečilo da na zvaničnom kanalu Junajteda upozna Engleze sa Srbijom, Beogradom i da govori na šta je sve ponosan u vezi svoje zemlje.

EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY.

EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY.

“Imamo mnogo lepih stvari, teško je izabrati jednu, ali mislim da su ljudi ponosni, sviđa mi se kako reaguju na turiske koji dođu u Srbiju. Uvek su srdačni, mnogo su dobri ljudi. Na to sam mnogo ponosan”, rekao je Matić, a potom dodao zbog kojih razloga bi trebalo posetiti Beograd i Srbiju.

“Srbija ima bogatu istoriju, Beograd je za mene jedan od najboljih gradova u Evropi. Ima mnogo istorijskih stvari da se vidi i dosta priča. Morate posetiti i planine, posebno zimi, ko voli da skija. Leti je neverovatan beogradski noćni život. Mnogo je dobrih restorana, uživo muzike. Dakle, zimi – planine, leti – Beograd”.

Povezane vesti – UEFA KAZNILA FSS: Zbog propusta u organizaciji, dve utakmice bez publike

Srpski vezista je pričao i o najboljim ambasadorima Srbije – sportistima.

“Imali smo 5-6 vrhunskih igrača kao što su Dragoslav Šekularac i Dragan Džajić, u poslednjih nekoliko godina Vidić, Stanković, Ivanović, Kolarov. Iz drugih sportova tu je Novak Đoković, najbolji teniser sveta, Milorad Čavić, vaterpoliste, mnogo puta smo bili prvaci Evrope i sveta, košarkaše. Imamo sjajne sportiste”, rekao je Matić.

U razgovoru nije zaobišao ni odrastanje i šta se to promenilo od vremena kad je on bio dete.

“Bilo je super. Odrastao sam u malom selu Vrelo sa 1.500 stanovnika. Imao sam slobodu, od pete godine sam mogao da idem na ulicu, u park, da se igram sa drugarima. Danas nije takav slučaj, roditelji moraju stalno da budu sa decom. Ja sam mogao ceo dan sam da budem, odem ujutru i vratim se uveče. Bilo je neverovatno. Ceo dan igraš košarku, fudbal, rukomet. Uživao sam i uvek pamtim daj deo života kao najbolji”, istakao je reprezentativac Srbije.

Pričati o Srbiji, a zaobići domaću kuhinju i specijalitet, gotovo je nemoguće…

“U Srbiji se jede dosta mesa i hleba, svakodnevno. Roštilj. Meso je svuda u Srbiji. Odrastao sam jedući samo meso. Ne znam kako sam ostao mršav, verovatno zbog gena. Svi su u porodici mršavi. Kada odem kući za odmor imam 86-87 kilograma, a vratim se sa tri manje. Ne znam kako, možda mišići spadnu jer ne treniram. Nemam problema sa težinom”, rekao je Matić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar