Sport
26.01.2024. 14:41
Beta

Sjajan meč!

Medvedev je drugi finalista Australijan opena

Danil Medvedev
Izvor: EPA / MAST IRHAM

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je posle preokreta pobedio šestog igrača sveta Aleksandra Zvereva iz Nemačke posle pet setova, 5:7, 3:6, 7:6, 7:6, 6:3.

Treći teniser sveta pobedio je posle četiri sata i 18 minuta.

Zverev je u prva dva seta pet puta oduzeo servis Medvedevu, u odnosu na dva brejka protivnika i poveo je u meču sa 2:0.

Medvedev je posle toga zaigrao bolje i osvojio je naredna dva seta u dva taj-brejka, nakon što su teniseri osvajali gemove na svoje servise. On je treći set dobio sa 7:4, a četvrti je dobio sa 7:5.

Ruski teniser je u petom gemu odlučujućeg seta oduzeo servis Zverevu i posle gema na svoj servis poveo je sa 4:2. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise sve do poslednjeg devetog, kada je Medvedev ponovo napravio brejk i posle prve meč lopte plasirao se u finale.

To će biti njegovo treće finale u Melburnu, ukupno četvrto grend slem finale u karijeri. On ima jednu titulu iz 2021. godine sa Ju Es opena.

Medvedev će u nedelju u finalu igrati protiv četvrtog tenisera sveta Italijana Janika Sinera, koji se prvi put u karijeri plasirao u finale grend slem turnira pobedom protiv branioca titule Novaka Đokovića u četiri seta, 6:1, 6:2, 6:7, 6:3.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve