Sport
19.10.2023. 20:05

Očekivano?

Poznato da li će Mekgregor biti optužen za seksualni napad

Konor Mekregor
Izvor: EPA / Peter Powell

Bivši šampion UFC, takmičenja u mešovitim borilačkim veštinama Konor Mekgregor neće se suočiti sa optužbama za seksualni napad koji se navodno dogodio na Floridi u junu tokom finala NBA lige, rekli su tužioci za BBC.

Jedna žena optužila je Mekgregora da ju je napastvovao u toaletu hale Majami Hita tokom posle četvrte utakmice finala plej-ofa NBA lige protiv Denvera, 9. juna.

Mekgregor je negirao optužbe, a njegov advokat rekao je da je irskom borcu i njegovoj porodici drago što je sada sve završeno. 

U pismu koje je BBC tada dobio od advokatice, navodi se da je obezbeđenje Majami Hita i NBA lige njenu klijentkinju nasilno uvelo u muški toalet, nakon čega ju je Mekgregor napao.

Kako se navodi, ona je uspela da se izbavi, ali je u toaletu ostavila tašnu, koja joj je vraćena nakon što se obratila obezbeđenju.

Na snimcima bezbednosnih kamera može se videti kako Mekgregor i jedna žena zajedno ulaze u toalet.

"Nakon detaljne istrage, uključujući pregled video snimaka i ispitivanje očevidaca, vlasti su zaključile da nema krivičnog dela protiv mog klijenta Konora Mekgregora. Kao što se i očekivalo, ova odluka potvrđuje iskaz gospodina Mekgregora o toj večeri", rekla je advokatica Barbara Lejns.
 

Mekgregor se nije takmičio u UFC otkako je slomio nogu u borbi protiv Dastina Poarjea u julu 2021. godine.

 

On želi da se vrati takmičenjima, a prošle sedmice ušao je u grupu za testiranje Američke antidoping agencije.

Očekivalo se da će se boriti protiv Majkla Čendlera ove godine, ali to ne može, pošto mora da provede šest meseci u toj grupi za testiranje. Najverovatnije će se u oktagon vratiti 2024.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve