MENADŽER GOLDEN STEJTA: “Ja sam kriv zbog Durentove povrede”

MENADŽER GOLDEN STEJTA: “Ja sam kriv zbog Durentove povrede”


Veliku pobedu Golden Stejt Voriorsa u Torontu 106:105, kojom su trenutni šampioni smanjili na 3:2 u finalnoj seriji NBA lige, yasenila je nova povreda Kevin Durenta. Superstar Voriorsa vratio se na parket mesec dana nakon povrede lista, ali izdržao je svega 11 minuta na parketu pre nego što mu je stradala Ahilova tetiva.

Takva povreda često yahteva i godinu dana oporavka pa ne iznenađuje skrhanost u redovima šampiona, uprkos velikoj pobedi. Najbolji primer je generalni menadžer Bob Myers, koji se potpuno raspao na konferenciji za medije na kojoj je govorio o Durentu, prenosi Index.hr.

“Kevin ima… To je povreda Ahilove tetive, ne znamo koliko je ozbiljna, pregledi će pokazati”, započeo je Myers, ali jedva je dolazio do reči, glas mu se tresao, jecao je i jedva suzdržavao suze. Ne treba znati engleski jezik da bi se osetile  emocije koje su preplavile GM-a Voriorsa.

Myers je rekao da ne može nikog posebno kriviti za to što se dogodilo Durentu, ali…

“Pre povratka proveo je četiri nedelje s našim lekarskim timom, to su redom vrhunski stručnjaci. Činilo nam se da je dovoljno dobro da igra, bila je to zajednička odluka. Ali razumem kako svet funkcioniše i ako morate nekoga kriviti, krivite mene jer ja sam predsednik dela za košarkaške operacije”, govorio je Myers, prihvaćajući odgovornost.

Pitali su ga zatim kako se Kevin oseća.

“Da vam kažem nešto… Kevin Durent voli igrati košarku i svi koji su sumnjali da želi da se vrati, greše. On je jedan od najneshvaćenijih ljudi, dobar je saigrač i dobra osoba, nije pošteno ovo što mu se dogodilo. Srećan sam što ga poznajem”, rekao je Myers.

“Znam da Kevin često dobija udarce, ali on samo želi igrati košarku, a sad ne može. Košarka ga je vodila kroz život, ne možemo razumeti koliko mu znači, a on samo želi igrati i takmičiti se.”

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar