“METAFORA CRNE GORE” Đukanović: Budućnost jeste državni projekat

“METAFORA CRNE GORE” Đukanović: Budućnost jeste državni projekat

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI


Na svečanosti povodom sedam decenija postojanja KK Budućnost Voli, posebnu nagradu dobio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović za veliki doprinos razvoju kluba.

Đukanović je u govoru naglasio da je “Budućnost naš prepoznatljiv simbol, naša emocija, adresa pripadnosti”, prenose Vijesti.

“Ova Budućnost je metafora nove Crne Gore. Bez kompleksa inferiornosti, ne pristajući na stereotip da mali znači i slab. Privilegija da naša deca za sportske uzore imaju svoje sugrađane, prve komšije sa kojima su odrastali. Crnogorski sportski brend, zaštitni znak države, klub privrženih, odanih navijača svih generacija. Zato su u pravu kada kažu da je Budućnost državni projekat, bez obzira na to što pod tim podrazumevaju. Budućnost ima podršku države i tako će i ostati. Država ulaže i sportske selekcije i klubove koji su internacionalno prestižni, ulagati u mlade u bilo kojoj oblasti uvek je najpametnija i uvek opravdana investicija. Obaveza je svih nas da Budućnost i u budućnosti bude ponos Crne Gore.” istakao je Đukanović.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar