MGP: “Doktor” vozi do 2020.

MGP: “Doktor” vozi do 2020.


Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi potpisao je novi, dvogodišnji ugovor sa Jamahom, što znači da će u Moto GP šampionatu ostati do kraja 2020. godine.

“Doktoru” će predstojeća sezona biti 23. ukupno, a 13. u Jamahi, a produžetak saradnje znači da će voziti i pošto uđe u petu deceniju života.

“Kada sam potpisao prethodni ugovor sa Jamahom, pitao sam se da li će mi to biti poslednji. U vo vreme sam rekao da ću tu odluku doneti u naredne dve godine. Tokom te dve godine sam zaključio da želim da nastavim da se trkam jer me to što sam Moto GP vozač, posebno jer vozim svoju M1, čini srećnim“, rekao je Rosi.

Svoje prve tri titule u kraljevskoj klasi je osvojio sa Hondom, da bi potom prešao u Jamahu sa kojom je od 2004. godine, uz pauzu koja je trajala dve sezone, ostvario 56 pobeda, 43 druga mesta i 35 trećih na 206 trka.

“Želim da se zahvalim Jamahi, posebno Linu Džarvisu i Maju Meregaliju, jer veruju u mene, posebno je za mene izazov težak – biti konkurentan do 40. godine. Znam da će biti teško, da zahteva veliki trud sa moje strane, kao i mnogo treninga, ali sam spreman, motivacija je tu i zato sam i potpisao novi ugovor”, istakao je Rosi.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje predstojećeg vikenda trkom za Veliku nagradu Katara i moći ćete da ga pratite na kanalima Sport Kluba.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar