Sport
20.04.2023. 11:36
Beta

"Obmanjujuće stvarno"

"Mihael Šumaher, prvi intervju" - sledi tužba porodice!

šumaher, 20. 4. 2023.
Izvor: KEYSTONE / SALVATORE DI NOLFI

Porodica sedmostrukog svetskog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera, planira tužbu protiv nemačkog magazina koji je objavio lažni intervju u kome je odgovore, umesto legendarnog vozača, davala veštačka inteligencija.

Šumaher je 29. decembra 2013. godine doživeo nesreću na skijanju u Francuskoj i pretrpeo je teške povrede glave, posle čega je mesecima bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. godine.

On je u toj nesreći pretrpeo oštećenje mozga i život mu je bio ugrožen. Zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju su retke, što ljuti njegove mnogobrojne navijače i ljubitelje sporta, a jedan od najboljih vozača svih vremena se od nesreće nije pojavio u javnosti.

Magazin "Die Aktuelle" je u poslednjem izdanju na naslovnoj strani objavio fotografiju nasmejanog Šumahera uz naslov "Mihael Šumaher, prvi intervju".

Ispod naslova piše da je "zvučalo obmanjujuće stvarno", a u članku se navodi da je citate proizvela veštačka inteligencija.

Porodica je potvrdila agenciji Rojters da planira tužbu, preneo je BBC.

Informacije o stanju 54-godišnjeg Šumahera su retke, ali je 2021. godine Netfliks snimio dokumentarni film u kome je učestvovala vozačeva supruga Korina.

Ona je tada rekla da žive zajedno u kuću i da je Šumaher na terapijama, kao i da svi moraju da poštuju privatnost porodice.

"Radimo sve što možemo, da se on oseća udobno, da oseća našu porodicu, našu vezu. Pokušavamo da nastavimo dalje kao porodica, onako kako je Mihael voleo i voli i dalje. Privatnost je privatnost. Važno mi je da on može da uživa tu privatnost. Mihael je uvek štitio nas, a sada mi štitimo njega", navela je ona.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šumaher ubeđen da će uskoro opet voziti trke F1
1

Siguran u sebe

16.02.2023. 14:15

Šumaher ubeđen da će uskoro opet voziti trke F1

Rezervni vozač Mercedesa Mik Šumaher rekao je da će pokušati da izvuče maksimum iz predstojeće sezone Formule 1, kao i da je uveren da će biti prilike da ponovo vozi u šampionatu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve