Sport
10.04.2023. 10:43
R.E.

KK Partizan

Mijailović: "Najveći uspeh jednog kluba u Srbiji ove godine"

Ostoja Mijailović
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

KK Partizan je pobedom protiv Monaka obezbedio učešće u top 8 Evrolige i na taj način ispunio deo ovogodišnjih ambicija.

O uspehu kluba govorio je predsednik crno-belih Ostoja Mijailović gostujući u "Jutru" na Prvoj TV.

"Jedan od dva cilja bio je Top 8, uz osvajanje ABA lige. Čestitao bih stručnom štabu i igračima što su izborili ovako važnu poziciju u Evroligi ove godine koja je veoma jaka. Ovo je najveći uspeh jednog kluba u Srbiji ove godine u klupskim sportovima. Radosni smo i srećni, ali nema euforija, imamo još dva meseca takmičenja u ABA ligi, Evroligi i čeka nas KLS", istakao je Mijailović.

Mijailović se dotakao jednog od junaka u utakmici protiv Monaka, kapitena Kevina Pantera. 

"Šest godina čekate da napravite takav rezultat i to je eksplozija koju ne možete da kontrolišete. Kada je na početku sezone Željko predložio da Panter bude kapiten mnogo su se smejali ali ja i Zoran Savić smo ga podržali jer znamo ko je Panter. Samo igrač sa velikim srcem može da rešava tako utakmice. Kada je uzeo loptu, znali smo da će da pogodi. Ali ne možemo zaboraviti ni borbu i zalaganje ostalih momaka", zaključio je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

U poslednjem kolu regularnog dela sezone Partizan dočekuje grčki Panatinaikos protiv koga će se boriti za peto mesto na tabeli Evrolige.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Partizan pobedio Monako i obezbedio top 8 Evrolige!
Partizan

Svaka čast!

07.04.2023. 23:09

Partizan pobedio Monako i obezbedio top 8 Evrolige!

Košarkaši Partizana obezbedili su plasman u plej-of Evrolige, savladavši u gostima Monako sa 88:84 (18:22, 24:13, 20:21, 28:26), u meču pretposlednjeg, 33. kola Evrolige.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
20°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve