Sport
09.05.2019. 19:54
R.E./Foto:Beta/Starsport

Milojević: Superliga šansa za igrače sa manjom minutažom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Trener fudbalera Crvena zvezde Vladan Milojević rekao je danas da će u nastavku Super lige Srbije, a prvenstveno protiv Proletera pružiti šansu igračima koji su imali manju minutažu.

"Matematički smo obezbedili titulu, što nam i jeste bio cilj, imaćemo dosta promena u sastavu i igrača koje ćemo probati. Danas ću doneti odluku na koje ću računati. Mislim da je dosta igrača zaslužilo veću minutažu, možda i veću šansu. Neki igrači su možda dobili veću minutažu, ali o tome pričamo sada kada smo rešili prvenstvo", rekao je Milojević novinarima.

Zvezda je pobedom protiv Mladosti u prethodnom kolu odbanila titulu prvaka Srbije, a sutra je očekuje gostovanje protiv Proletera u Novom Sadu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

"Često govorim da je jako lepo igrati u Novom Sadu. Proleter je ove sezone kao novajlija u ligi pokazao dosta, a pogotovo ulaskom u plej-of, ima jako iskusne igrače koji drže kontinuitet cele sezone. Kolega Dragan Radojičić fenomenalno radi posao, a nije lako voditi jednu takvu ekipu. Iskreno im čestitam na rezultatima i nadam se da će imati uspeha i sledeće sezone", rekao je Milojević.

Zvezda će sutra od 18.00 gostovati na stadionu "Karadjordje" protiv Proletera u 36. kolu Super lige Srbije.

Milojević se osvrnuo i na učinak pojačanja, a posebno na Džonatana Kafua.
"Kafu nije loš igrač, ali se nije uklopio u moju koncepciju. To ne umanjuje da je on dobar igrač, možda će neki igrači u drugim sredinama biti najbolji a kod nas nisu se pokazali u najboljem svetlu. Jednostavno, nisu se poklopile neke kockice. Lepo je kada imate veliki procenat uspešnosti dovedenih igrača i da ispune očekivanja. Nekada se to ne desi, ali ne znači da je loš igrač, samo se neko nije uklopio u moju filozofiju", kazao je on.

Iako je titula šampiona odbranjena i time je osvojena 29. titula prvaka Srbije, Milojević je kazao da sezona još nije gotova.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

"Nije još sve gotovo. Nisam lažno skroman, uvek se trudim sa saradnicima da vredno radimo i na kraju ćemo ove sezone podvući crtu da vidimo šta smo uradili. Sigurno da ima nešto što uvek može i mora bolje. Uvek ima novih izazova, svaki meč donosi mnogo i klubu sa istorijom kao što je Zvezda, uvek idete stepenik više. Zato Zvezdu pravimo ovako velikom", rekao je trener crveno-belih.

Milojević se osvrnuo i na rasplet u Ligi šampiona, odnosno plasman Liverpula i Totenhema u finale.

"Mi smo onako srećno pobedili Liverpul. Ono što smo videli u polufinalu je suština i srž savremenog fudbala, i svako od nas treba da izvuče zaključke. Videli smo četiri sjajne ekipe i sve smo mogli da vidimo, totalni fudbal pogotovo u režiji Liverpula, iako će mnogi smatrati da smo ga pukom srećom pobedili. Ali, kako god, mi smo Liverpul pobedili. Svi navijači na tribinama imali su velku sreću da vide uživo jednu takvu ekipu u Beogradu. Kako vreme bude prolazilo, bićemo svesniji protiv koga smo igrali i sigurno smo dosta naučili. Mislim da je veća senzacija što je Liverpul izbacio Barselonu, nego Totenhem u finalu", kazao je Milojević.

Kakva je sudbina trenera Barselone, Ernesta Valverdea, možete pročitati ovde. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve