Sport
21.01.2024. 11:10
R.E.

Kecmanović iskren

"Novak je inspiracija, ali baca senku na nas ostale"

1
Izvor: BETA/AP / Asanka Brendon Ratnayake

Miomir Kecmanović, uz Novaka Đokovića, jedini preostali srpski predstavnik na Australijan openu, svoj meč osmine finala igraće u večernjem terminu po tamošnjem vremenu.

Organizatori Otvorenog prvenstva Australije postavili su duel KecmanovićaKarlosa Alkaraza kao prvi u noćnom delu programa po lokalnom vremenu od 19 časova, što znači da će se po srednjeevropskom vremenu ovaj meč na "Rod Lejver" areni igrati od devet časova ujutru u ponedeljak.

"Definitivno neće biti lako. Mislim da je Alkaraz sada bolji nego što je bio tada. Biće teško. Ali, fizički i psihički sam spreman za to. Videćemo šta će se desiti. Ono što je uradio je neverovatno. Ušao je u istoriju dosta puta prošle i pretprošle godine. Iznenađujuće je videti tako mladog momka kako radi to što radi i kako igra. On je neko kome se treba diviti", rekao je Kecmanović za španski "As", pa se dotakao i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

"Neverovatno je imati ga da nas inspiriše. Ali istovremeno baca senku na ostale. Svi očekuju da pobediš, budeš kao Novak. Ako ne uradiš to, onda nisi dobar. Imamo četvoricu koji su u prvih 50, ali mislim da oni ne dobijaju mnogo priznanja zbog svih uspeha koje je Novak imao. To je nešto što bi trebalo da bude drugačije. Novak je oduvek bio inspiracija na terenu i van njega. Neverovatno je imati nekog takvog kog možeš nazvati prijateljem, da ti je tu za savet i pomoć. Sjajan je momak", zaključio je Kecmanović.

Kecmanović i Alkaraz su do sada odigrali samo jedan meč. Španac je 2022. godine slavio na mastersu u Majamiju u četvrtfinalu sa 6:7, 6:3, 7:6.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ćaćić i Molčanov bez četvrtfinala AO
Australijan open

Melburn

21.01.2024. 09:00

Ćaćić i Molčanov bez četvrtfinala AO

Srpski teniser Nikola Ćaćić i njegov partner u dublu Ukrajinac Denis Molčanov nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto su izgubili od italijanskog dubla Simonea Bolelija i Andree Vavasorija posle dva seta, 2:6, 2:6.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve