Sport
22.06.2023. 16:56
Beta

Nije ispunila reforme

MOK izglasao: Oduzima se nadležnost Međunarodnoj bokserskoj asocijaciji

boks
Izvor: Shutterstock

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) izglasao je da se Međunarodnoj bokserskoj asocijaciji (IBA) oduzme status svetskog upravljačkog tela tog sporta.

Izvršni odbor MOK preporučio je to početkom meseca, pošto IBA nije ispunila postavljene reforme posle njene suspenzije 2019. godine u vezi sa upravljanjem i navodnom korupcijom.

Od 70 važećih glasova, 69 je glasalo za preporuku, preneo je BBC.

"Mi nemamo problem sa boksom. Mi nemamo problem sa bokserima. Bokseri u potpunosti zaslužuju da njima upravlja međunarodna federacija, transparentno i integritetom", rekao je predsednik MOK Tomas Bah.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju bokserska takmičenja organizovao je MOK zbog zabrinutosti oko finansija, vođstva, etike i suđenja pod okriljem IBA, a olimpijsko telo će to učiniti i u Parizu 2024. godine.

Boks je prvobitno izostavljen iz olimpijskog programa za Los Anđeles 2028. godine, ali je tokom sednice MOK generalni direktor Kristof de Keper rekao da "garantuje" da će boks biti u programu za pet godina.

Program Igara u Parizu biće napravljen u oktobru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li znate koji naš bokser nikada nije bio nokautiran?
boks

ČELIK!

05.10.2022. 17:25

Da li znate koji naš bokser nikada nije bio nokautiran?

Počelo snimanje dokumentarnog filma o bokseru Dragiši Stankoviću Čeliku, pod nazivom "ČELIK! A i kako bi drugačije?", u produkciji Olivera Paunovića i City Grupe.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve