Sport
04.12.2019. 15:59
R. E.

"MUČIM SE, TO JE REALNOST" Jokić: Ne mogu ništa da pogodim

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nikola Jokić, najbolji centar na svetu, ove sezone ne pruža partije na kakve nas je navikao. Igra u promenljivoj formi, a u poslednje četiri utakmice ima prosek od svega devet poena, daleko ispod nivoa koji se od njega očekuje i koji, realno, može da pruži.

Da nije u prepoznatljivoj formi, potvrdio je i protiv Lejkersa, u utakmici koju je Denver izgubio i time vezao dva uzastopna poraza. Jokić je postigao 13 poena, što na prvi pogled ne deluje toliko loše, ali kada se pogleda statistika slika postaje drugačija. Iz igre je za 35 minuta, koliko je proveo na terenu, šutirao svega 4/12, uze pet izgubljenih loptu. Jokić je na 13 poena dodao i pet skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/David Zalubowski

Da se muči i da nije sav svoj na terenu, priznao je i sam nakon meča.

Povezane vesti - "JOKIĆ JE JEDNOROG" Braun: Elitni dodavač sa jedinstvenim stilom igre

"Trenutno se mučim, a trener je pametan tako da ne daje loptu košarkašu koji ne može ništa da pogodi. Nemam problem s tim. Dobro sam", istakao je Jokić nakon poraza od Lejkersa, pa zatim dodao:

"Nisam mislio da ću se mučiti ovoliko, ali to je realnost. Ne mogu ništa da pogodim. Tako je kako je. Ali, čak i kada ne pogađam mislim da mogu da utičem na igru na drugi način".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/David Zalubowski

Statistika ipak pokazuje da nema razloga za brigu. Jokić u novembru, prosečno, beleži 15,8 poena, 10 skokova i 5,8 asistencija, dok je prošle godine u istom mesecu prosečno postizao 13,9 poena, devet skokova i sedam asistencija, dok u decembru podiže formu.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve