Sport
31.07.2022. 09:25
Beta

Fudbal

Na startu Premijer lige Liverpul pobedio Mančester siti

Premijer liga
Izvor: Shutterstock

Fudbaleri Liverpula pobedili su u Lesteru ekipu Mančester sitija sa 3:1 i tako osvojili prvi trofej u novoj sezoni, u 100. jubilarnom finalu Komjuniti šilda.

Liverpul je na King Pauer stadionu poveo u 21. minutu golom Trenta Alekander-Arnolda, izjednačio je Hulijan Alvares u 70. minutu, a pobedu "crvenima" doneli su je Mohamed Salah sa penala u 83. i Darvin Nunjes u 94. minutu.

Izabranici Jirgena Klopa su u 21. minutu nagradjeni za inicijativu na početku meča. Mohamed Salah je vratio loptu do Aleksander-Arnolda koji je sjajno šutirao sa petnaestak metara i savladao Edersona.

U nastavku meča je bilo prilika na obe strane, Siti je imao veći posed lopte i više udaraca ka golu protivnika, ali se rezultat nije menjao sve do 70. minuta.

U tom 70. minutu Alvares je posle velike gužve pred golom Liverpula postigao gol koji je prvo poništen zbog ofsajda, ali je sudija posle konsultacija sa VAR-om promenio odluku.

Ključan trenutak utakmice dogodio se desetak minuta kasnije. Posle centaršuta Salaha Nunjes je šutirao glavom, a lopta je na putu ka golu zakačila ruku Rubena Dijasa. Sudija Krejg Poson je ponovo konsultovao VAR nakon čega je pokazao na belu tačku, a Salah je bio precizan za novo vodjstvo Liverpula.

Konačan rezultat postavio je Nunjes u 94. minutu kada je, posle asistencije Robertsona glavom, poslao loptu iza ledja Edersona.

Nova sezona u Premijer ligi počinje narednog vikenda. Liverpul će novu sezonu početi gostovanjem Fulamu, dok će Siti odbranu titule započeti protiv Vest Hema takodje u gostima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko je za čuveni gol Johana Krojga dao skoro 700.000 dolara?
fudbal

Barselona

30.07.2022. 20:45

Ko je za čuveni gol Johana Krojga dao skoro 700.000 dolara?

Fudbalski klub Barselona prodao je na aukciji digitalno umetničko delo koje prikazuje kultni gol Johana Krojfa, za 693.000 dolara, saopštio je katalonski klub.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve