Sport
29.09.2022. 14:28
Beta

MZT

"Na utakmicu sa Zvezdom bez bele zastave"

košarka
Izvor: Shutterstock

Trener košarkaša MZT Skoplje Aleksandar Petrović izjavio je da je glavni cilj njegove ekipe opstanak u regionalnoj ABA ligi, ali da na utakmicu prvog kola protiv Crvene zvezde u Beogradu "neće otići sa belom zastavom".

"Očekuje nas zanimljiva i teška sezona. Pre svega, rekao sam da će MZT ove godine napasti sve domaće titule, a primarni cilj je opstanak u ABA ligi, koja je među tri najbolje u Evropi", rekao je Petrović  na konferenciji za novinare.
 

Istakao je da MZT već u subotu očekuje duel sa Crvenom zvezdom, evroligašem sa velikim budžetom koji je možda 10 puta veći od budžeta skopskog kluba.

"Ipak, nećemo otići sa belom zastavom, daćemo sve od sebe koliko možemo. Imamo i povređene igrače, ali pored toga idemo da se takmičimo i da uživamo", rekao je trener MZT Skoplje, preneli su lokalni mediji.
 

On je dodao da će njegov tim u prvih pet kola ABA lige igrati četiri utakmice sa glavnim pretendentima za osvajanje regionalne lige.

"Očekujem dobru sezonu, samo da nas zdravlje služi, zadovoljan sam radom igrača na treninzima i utakmicama. Samo poslednji test sa PAOK-om smo pali, juče smo dobrom igrom u napadu osvojili Superkup (Severne Makedonije). Radićemo više na odbrani, očekujem dobru sezonu uz nadu za manje povreda", rekao je Petrović.

Makedonski šampion MZT Skoplje, koji se posle četiri godine vratio u ABA ligu, igraće u subotu od 20 časova u Beogradu protiv Zvezde.

Posle toga sledi početak makedonskog prvenstva protiv TFT, a zatim će 10. oktobra Partizan gostovati u Skoplju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Crvena zvezda dovela plejmejkera
košarka

Novo pojačanje

29.07.2022. 11:26

Crvena zvezda dovela plejmejkera

Američki plejmejker Džejlen Adams novo je pojačanje Crvene zvezde, potvrdio je danas taj košarkaški klub.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve