Sport
28.05.2019. 14:09
R.E./EssentiallySports/Foto:

NADAL: Mladi moraju da napreduju, ili će Federer igrati finala do 45. godine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Toni Nadal, ujak i trener Rafaela Nadala, smatra da generacija mladih tenisera nije toliko posvećena sportu, kao "Velika trojka" koja trenutno dominiraju tenisom.

"Nova generacija mora da podigne nivo svoje igre ili će Federer igrati finala sa 45 godina", rekao je Nadal i dodao:
"Zverev i Cicipas su jako dobri, ali mislim da bi mogli da budu posvećeniji. Imam utisak da, kada pobeđuju, sve je dobro, kada situacija krene loše, ne čine sve što mogu kako bi pokušali da nešto promene. Pogledajte Federera, Đokovića ili Nadala. Kada im ide dobro, igraju dobro, ali kada se stvari odvijaju kako nisu planirali, ne igraju loše već takođe pobeđuju.", Prenosi Essentially sports.

Toni Nadal se takođe osvrnuo i na period kada je Rafael Nadal bio mlad i kada je igrao protiv iskusnijih igrača.
"Kada je Rafael imao 17 godina igrao je protiv Hjuita na Australian Openu. Izgubio je taj meč (7-6, 7-6, 6-2), ali je dao sve od sebe. Probao je sve na terenu."

Dugogodišnji trener najboljeg španskog tenisera, pored svih kritika koje je izneo na račun mlađih tenisera, ipak je i pohvalio pojedine igrače.
" Pojedini igrači se ponašaju veoma ozbiljno, posvećeno, kao na primer Boran Ćorić i Munar. Svojim studentima uvek ponavljam kako moraju da se ugledaju na Munara", rekao je Nadal.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve