Sport
15.12.2022. 17:07
Beta

Lanac hotela

Nadal ode u ugostitelje

Nadal
Izvor: EPA / ISAAC ESQUIVEL

Španski teniser Rafael Nadal najavio je da otvara lanca hotela sa Melia grupom, jednim od giganata u tom sektoru, sa ciljem da u roku od pet godina otvori oko 20 objekata.

Lanac nazvan "Zel" inspirisan mediteranskim životnim stilom, ugledaće svetlost dana 2023. godine prvim hotelom na Majorki, ostrvu odakle je 36-godišnji teniser i na kome je osnovana Melia 1956. godine.

Rekorder po broju grend slem titula i vodeća španska hotelska grupa, koja posluje sa više od 400 objekata širom sveta, zajednički su vlasnici ove kompanije, ali nisu precizirali vlasničku strukturu.

"Cilj je da u narednih pet godina imamo više od 20 hotela lociranih pomalo širom sveta", rekao je Nadal na konferenciji za novinare u Madridu i dodao da se ne postavljaju granice za ono što sledi.

Na pitanje novinara da li ovaj projekat označava kraj njegove teniske karijere, Nadal je odgovorio da o tome ni ne razmišlja.

"Želim da se to dogodi što kasnije", naveo je Nadal.
 

Predstavnici kompanije Melia naveli su da će lanac ciljati na "destinacije koje privlače turiste visoke kupovne moći", posebno na mediteranske zemlje kao što su Španija, Francuska, Italija ili Hrvatska, ali i na Karibe, Jugoističnu Aziju i Bliski istok.

Takodje, lanac će biti prisutan i u velikim turističkim prestonicama, pošto se planira otvaranje hotela u Londonu, Parizu i Madridu.

"Ti hoteli biće otvoreni 80 odsto kroz renoviranje postojećih objekata koji će proći kroz dubinsku transformaciju, kako bi se stekao mediteranski duh Zela. Ali cilj je da se većina hotela gradi isključivo za Zel", rekao je izvršni direktor grupe Melia Gabrijel Eskarer.
 

"Ono što želimo je da istaknemo mediteransku kulturu, blagostanje, gastronomiju i osećaj zabave koji je privlačan za kupce", dodao je.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nadal postao tata
1

Lepa vest

09.10.2022. 08:33

Nadal postao tata

Supruga španskog tenisera Rafaela Nadala rodila je dečaka, pišu tamošnji mediji i dodaju da se Meri Pereljo porodila u bolnici na Majorki, gde bračni par živi.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
20.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve