Sport
08.06.2022. 17:05

Tenis

Nadal počeo lečenje posebnim zdravstvenim tretmanom

Rafael Nadal
Izvor: EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON

Četvrti teniser sveta Rafael Nadal podvrgnut je zdravstvenom tretmanu, zbog problema sa bolom u levom stopalu, saopštili su iz njegovog tima.

Nadal je u utorak uveče u Barseloni "počeo tretman pulsnom radiofrekvencijom", koja umrtvljuje nerve u bolnom predelu", rekao je njegov portparol Benito Peres-Barbadiljo.

Španski teniser je u pobedom nad Norvežaninom Kasperom Rudom u tri seta, osvojio 14. Rolan Garos i poboljšao sopstveni rekord sa 22 grend slem titule.

Nadal već godinama boluje od Miler-Vajsovog sindroma, degenerativne i neizlečive bolesti, koju karakteriše deformacija jedne od kostiju stopala.

Španski teniser je otkrio da je finale Rolan Garosa igrao pod injekcijama koje su anestezirale stopalo, ali da nije spreman da to ponovi.

"Biću tu ako mi telo dozvoli. Vimbldon je prioritet, gren slem turniri su prioritet. Igrati pod lekovima, da. Uz injekcije i anestetike, ne", rekao je 36-godišnji teniser.
 

Nadal je nakon tretmana u Barseloni otišao kući na Majorku, gde će prema rečima portparola ostati naredna tri do četiri dana.

"Ako tretman bude dao pozitivne rezultate, on će nastaviti sa treninzima na terenima. Nije isključeno da Nadal sledeće nedelje mora da počne drugi tretman u zavisnosti od razvoja situacije", zaključio je Peres-Barbadiljo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve