Sport
08.07.2022. 06:39
Beta

Vimbldon

Nadal se povukao, ipak: "Celog dana sam razmišljao..."

1
Izvor: Beta / AP / Kirsty Wigglesworth

Španski teniser Rafael Nadal povukao se sa Vimbldona zbog povrede stomačnog mišića, uoči polufinalnog meča protiv Australijanca Nika Kirjosa.

"Nažalost, kao što verovatno i pretpostavljate, moram da se povučem sa turnira", rekao je Nadal na konferenciji za novinare u Londonu.

Španska Marka je ranije prenela da je Nadal u meču četvrtfinala protiv Tejlora Frica zaradio rupturu trbušnog zida od sedam centimetara, što je i sam teniser potvrdio u četvrtak uveče.

"Imam rupturu mišića. Celog dana sam razmišljao koju odluku da donesem, ali nema smisla da igram ako želim da nastavim karijeru. Doneo sam odluku zato što ne mislim da ovako mogu da dobijem dva meča. Iz poštovanja prema sebi, ne želim da igram i da ne budem dovoljno konkurentan, a da pri tom pogoršam povredu", rekao je 36-godišnji Nadal.

"Najvažnija je sreća, više od svake titule. Ne bih da rizikujem da me nema dva - tri meseca. Veoma sam tužan", dodao je Španac.

Nadal je tokom četvrfinalnog meča protiv Frica morao da traži medicinski tajm-aut kako bi mu se ukazala pomoć, ignorisao je pozive iz njegovog boksa da preda meč i na kraju je dobio meč posle pet setova.

Nik Kirjos je tako bez borbe došao do svog prvog grend slem finala u karijeri, a sutra će posle duela Novaka Đokovića i Kamerona Norija saznati ko će mu biti protivnik u meču za trofej.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nadal na dodatnim pregledima
rafael nadal, 7. 7. 2022.

Vimbldon

07.07.2022. 09:11

Nadal na dodatnim pregledima

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da će otići na dodatne lekarske preglede kako bi se utvrdilo koliko je teška povreda stomaka koja ga muči.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve