Sport
13.03.2022. 01:06
Beta-AFP

Četvrti teniser sveta

Nadal se povukao sa mastersa u Majamiju

Nadal, 13. 3. 2022.
Izvor: EPA / RAY ACEVEDO

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je večeras da neće učestvovati na mastersu u Majamiju.

Nadal, koji je neporažen u dosadašnjem toku sezone, učestvovaće narednih dana na mastersu u Indijan Velsu. On će preskočiti Majami, koji se igra od 23. do 3. aprila, kako bi se odmorio i oporavio posle operacije levog stopala, ali i što bolje pripremio za sezonu na šljaci.

"Kada će moje stopalo biti 100 odsto izlečeno? Nikada. To je povreda koja ne može da se izleči. To je istina. Nekim danima je dobro, a nekim danima nije. Morate da vodite računa o tome i pronađete način da igrate što više bez ograničenja", rekao je Nadal.

"Nije tačno reći da mi stopalo ne zadaje brigu. Svakodnevno brinem, videćemo kako će se to razvijati. Biće vremena kada će mu biti potrebno više nege, možda malo i da pauziram i pronađem pravi balans između igranja i odmaranja. Treba napraviti dobar plan takmičenja i njega se držati. To je moj cilj", dodao je četvrti teniser sveta.

Nadal je ove sezone osvojio tri turnira, u Melburnu, na Otvorenom prvenstvu Australije i u Akapulku.

On je na Australijan openu u pet setova pobedio ruskog tenisera Danila Medvedeva i postao rekorder sa 21 grend slem titulom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Protiv bolesnog Putina je 99 odsto ruskih tenisera"
Aliz Kornet, 12. 3. 2022.

Sport i rat

12.03.2022. 15:05

"Protiv bolesnog Putina je 99 odsto ruskih tenisera"

"Teško mi je na terenu, pod stresom sam zbog rata u Ukrajini, civili umiru svakog dana, ljudi beže u panici, a ja živim normalan život, živim u raju tenisa. Već dve ili tri nedelje se mučim, imam dva stanja u glavi, svesno i nesvesno i u poslednje vreme ovo drugo pobeđuje na terenu u mojoj glavi. Frustrirajuće je", rekla je novinarima Aliz Korne.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
14°C
10.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve