Sport
11.10.2023. 10:35

Ne odustaje

Vraća se Nadal i to na Novakovom omiljenom turniru

rafael nadal
Izvor: Shutterstock

Španski teniser Rafael Nadal vratiće se takmičenjima na Otvorenom prvenstvu Australije u januaru u Melburnu, potvrdio je direktor tog grend slem turnira Kreg Tajli.

Nadal je van terena od januara zbog povrede mišića kuka i podvrgnut je operaciji u junu, a na kraju sledeće sezone planira da završi karijeru.

Osvajač 22 grend slem titule izgubio je u januaru u drugom kolu Australijan opena od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

"Možemo ekskluzivno da otkrijemo da će se Rafa vratiti. Van terena je gotovo godinu dana i u razgovoru sa njim pre nekoliko dana potvrdio je da će se vratiti, zbog čega smo zaista uzbuđeni", rekao je Tajli.

Tajli je rekao da će se posle porodiljskog odsustva vratiti i nekadašnje šampionke Australijan opena, Dankinja Karolina Voznijacki, Naomi Osaka iz Japana i Andželik Kerber iz Nemačke.

"Poželećemo im dobrodošlicu u Melburnu raširenih ruku, njima i njihovim porodicama i jedva čekamo dva vidimo šta ih sve čeka", naveo je Tajli.

Ove godine 10. titulu na Australijan openu osvojio je srpski teniser Novak Đoković, a u ženskoj konkurenciji trijumfovala je Arina Sabalenka i osvojila prvi grend slem.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Novaku je nuđeno da namesti meč"
Novak Đoković

Druga strana tenisa

09.10.2023. 10:10

"Novaku je nuđeno da namesti meč"

Argentinski teniser Marko Trunđeliti izazvao je burne reakcije kada je 2019. priznao da mu je nuđen novac za nameštanje mečeva.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve