Sport
03.09.2021. 19:20
R.E.

Evropsko prvenstvo

Naše devojke opet "pokosile" Turkinje!

odbojka
Izvor: FOTO TANJUG / MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirale u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Beogradu u polufinalu pobedila Tursku 3:1 (32:34, 28:26, 25:23, 25:13).

U reprizi finala EP iz 2019. godine, posle velike borbe, drame i preokreta, aktuleni svetski i evropski šampion imaće priliku da dođe do trećeg uzastopnog zlata na EP.

Rival u finalu biće bolji iz duela u kom se sastaju Italija i Holandija.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa neverovatnih 37 poena.

Polufinalni susret bolje je otvorila Turska, koja je odmah na startu povela 3:0, što je bio znak da Zoran Terzić zatraži tajm-aut.

Nakon toga Srbija je stabilizovala prijem, uspela da dođe do izjenačenja, ali se rival nije opustio, korstio je greške i brzo došao do pet poena viška.

Truska je konstantno bila u vođstvu, ali je Srbija preko Tijane Bošsković i Milene Rašić ostala u ovom setu i izborila egal (13:13).

Usledila je velika borba, igralo se poen za poen, prva je do set lopte došla Turska, ali su srpske odbojkašice borile i tek posle rezultata 34:32 poklekle su pred Turkinjama u prvom setu.

Drugi set bolje su počele aktuelne šampionke Evrope i sveta, povele 6:2, ali se Turska nije predavala i donela je neizvesnost i u ovom delu igre.

Posle velike drame Srbije je došla do izjednačenja u setovima, poenom Milene Rašić (28:26).

Ništa novo nije doneo ni treći set - vodile se borba za svaki poen, ali su srpske odbojakšice prve došle do značajne razlike kada su povele 19:15.

Visoka prednost kao da je donela opuštenost u srpskom timu, jer je lako dozvolio da Turkinje dođu do izjednačenja, pa je publika u Areni treći put prisustvovala neizvesnoj završnici.

I ovaj put Srbija se bolje snašla, izdržala je napade turskog tima i na kraju došla do preokreta i vođstva od 2:1.

Posle vođstva Srbije od 16:8 u četvrtom setu bilo je jasno da Truska više nema šta da traži u ovom meču.

Doamći tim čuvao je prednost, iako je rival pretio, Tijana Bošsković bila je nezaustavljiva, a Srbija je uspela da uđe u finale i da se bori za treće uzastopno zlato na Evropskom prvenstvu.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve