NASTAVIO OČEVIM STOPAMA: Šumaher prvi put na stazi u Ferarijevom bolidu

NASTAVIO OČEVIM STOPAMA: Šumaher prvi put na stazi u Ferarijevom bolidu


Mik Šumaher, šampion evropske Formule 3, zvanično je prvi put testirao bolid Ferarija na stazi Šakir, na kojoj je 2004. godine njegov otac ostvario trijumf na debiju Bahreina u kalendaru F1.

Šumaher junior vozio je prvi put u karijeri SF90, moderni bolid F1, nakon što se 2017. pre trke za Veliku nagradu Belgije na stazi Spa Frankoršamp okušao za volanom Benetonovog automobila u kojem je njegov otac osvojio šampionsku titulu 1994. godine.

Njegovom debiju u bolidu Ferarija, ekipi za koju je negov otac osvojio pet od ukupno sedam šampionskih pehara, prisustvovala je majka Korina.

Veliki šampion Mihael Šumaher nije bio u prilici da uživo odgleda test svog sina, nakon što je pre pet godina doživeo tešku nesreću na skijanju i zaradio ozbiljne povrede glave, posle čega se nije pojavio u javnosti. On je poslednji put u šampionatu F1 nastupio 2012. godine na trci za Veliku nagradu Brazila.

Mik je priliku da se oproba u “najbržem cirkusu na svetu” dobio pošto je u januaru i zvanično postao član Ferarijeve akademije.

On je tokom vikenda debitovao u šampionatu Formule 2 za ekipu Prema Rejsing u Bahreinu i ostvario osmo i šesto mesto u dve vožene trke.

“Kada nosite slavno prezime Šumaher i sin ste velikog šampiona, i očekivanja su velika. Mik je zahvaljujući tome kako se razvijao poslednjih godina i shodno rezultatima koje je postizao zaslužio da dođe do ovde. Neće mu biti lako, ali sa druge strane, navikao je na to, i videćemo kako će se pokazati. Sada bi trebalo da mu damo mir i vreme da obavi svoj posao”, izjavio je četvorostruki šampion Formule 1 i vozač Ferarija Sebastijan Fetel.

Mik Šumaher u sredu će testirati i bolid ekipe Alfa Romeo u Bahreinu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar