Sport
09.02.2024. 15:04
Beta

Mesiju je žao, ali...

Navijačima se vraća novac je Mesi nije igrao u Hong Kongu?

1
Izvor: AP / Eugene Hoshiko

Organizatori prijateljske fudbalske utakmice u Hong Kongu, između ekipe domaće lige i Intera iz Majamija, saopštili su da će navijačima ponuditi povraćaj 50 odsto od cene ulaznice, posle višednevnih ljutih reakcija gledalaca i Vlade zbog toga što Lionel Mesi nije igrao.

 

Navijači u Hong Kongu zamerili su to što je Lionel Mesi ostao na klupi svih 90 minuta u utakmici protiv lokalnog tima uz objašnjenje da je imao povredu prepone, dok je tri dana kasnije odigrao 30 minuta prijateljske utakmice u Tokiju.

U protekla dva dana mnogi navijači iz Kine su na društvenim mrežama izrazili razočaranje jer Mesi nije igrao, a kineski državni list Global Tajms objavio je uvodnik u kojem je ocenjeno da je kontroverza oko fudbalske zvezde "daleko prevazišla sferu sporta".

U objavi na Instagramu, lokalni organizator "Tatler Azija" se izvinio onima koji su bili razočarani utakmicom i rekao da je uznemiren "naizgled nedostatkom poštovanja prema publici".

Ponovili su da su zamolili upravu Intera iz Majamija da apeluje na Mesija da objasni gledaocima zašto nije igrao, pošto se saznalo da je ugovorom obavezan da odigra 45 minuta, osim u slučaju da je povređen.

"Nije to uradio. Činjenica da je Mesi igrao 7. februara u Japanu čini se kao novi šamar", navodi se u saopštenju.

Organizator je naveo da je razgovorao sa Vladom o tome kako da se reši problem i da će detalji o vraćanju novca biti objavljeni do sredine marta. 

"Nećemo pobeći od naše odgovornosti kao organizatora i zato će Tatler Azija svima koji su kupili karte preko zvaničnih kanala ponuditi povraćaj od 50 odsto", navodi se u saopštenju organizatora.

Ulaznice za utakmicu koštale su do 4.880 hongkonških dolara (624 američkih dolara). U svom saopštenju, organizatori su naveli da će refundirati 56 miliona hongkonških dolara (7,2 miliona američkih dolara), zbog čega će pretrpeti gubitak od 43 miliona hongkonških dolara (5,5 miliona američkih dolara).

Pre planiranog povraćaja, njihov neto prihod iznosio je 13 miliona hongkonških dolara (1,7 miliona američkih dolara).

Mesi je na kineskoj društvenoj mreži Weibo naveo da mu je žao što zbog povrede nije igrao u Hong Kongu i da se nada da će se vratiti, ali i da će otići u kontinentalnu Kinu da igra i podeli radost fudbala sa svojim navijačima.

Utakmicom u Japanu završena je globalna promotivna turneja Intera iz Majamija na kojoj je odigrao šest utakmica i pobedio u jednoj, od El Salvadora do Dalasa, Saudijske Arabije, Hong Konga i Tokija.

Poslednju utakmicu pred početak sezone Inter će odigrati 16. februara na Floridi protiv Njuels old bojsa, ekipe u kojoj je Mesi kao dečak počeo da igra fudbal.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve