Sport
16.05.2022. 07:55
Beta

Košarka

NBA liga: Rezultati

Mavericks Suns Basketball
Izvor: Beta - AP / Matt York

Košarkaši Dalasa pobedili su prošle noći u gostima ekipu Finiksa sa 123:90 u majstorici polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige i tako se prvi put od 2011. godine plasirali u finale konferencije.

Nakon što je domaći tim u ovoj seriji slavio u prvih šest utakmica, Dalas je prošle noći u odlučujućem meču napravio brejk dominirajući od početka do kraja.

Dalas je, predvođen Lukom Dončićem, na kraju prve četvrtine stigao do vodjstva od 27:17, na poluvremenu je imao velikih 57:27, a na kraju treće deonice čak plus 42 - 92:50.

Sansi su na ovoj utakmici promašivali šuteve koje obično ne promašuju, loše dodavali što obično ne rade i nisu ličili na tim koji je bio najbolji tokom regularne sezone NBA lige. Do poluvremena, mnogi navijači domaćeg tima su zviždali.

Dalas je do pobede vodio Dončić sa 35 poena, Spenser Dinvidi je dodao 30, dok je Džejlen Bransom postigao 24 poena. Srpski centar Boban Marjanović je na terenu proveo tri minuta i za to vreme je upisao dva poena i jednu ukradenu loptu.

U redovima Finiksa, Devin Buker je ubacio samo 11, a Kris Pol samo deset poena, a najefikasniji sa 12 poena bio je Kameron Džonson.

Dalas će u finalu Zapada igrati protiv Golden Stejta, a prva utakmica je na programu u noći izmedju srede i četvrtka u San Francisku.

Košarkaši Bostona su na svom terenu pobedili branioca titule, ekipu Milvokija sa 109:81 u odlučujućem sedmom meču i plasirali se u finale Istočne konferencije u kojem će igrati protiv Majamija.

Tokom većeg dela prvog poluvremena Milvoki je imao prednost, ali je Boston u trećoj deonici prelomio meč posle koje je imao 15 poena prednosti što još uvek aktuelni šampion nije uspeo da nadoknadi u poslednjoj četvrtini.

Seltikse su do pobede vodili Grent Vilijams koji je ubacio 27 poena, uključujući sedam trojki, i Džejson Tejtum koji je dodao 23 poena. U redovima Milvokija najbolji je bio Janis Adetokunbo sa 25 poena, 20 skokova i devet asistencija.

Prva utakmica finala Istoka igra se u noći između utorka i srede u Majamiju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Teodosić: Zaista sam ponosan na poslednje dve i po godine
Miloš teodosić

Virtus iz Bolonje

12.05.2022. 11:04

Teodosić: Zaista sam ponosan na poslednje dve i po godine

Košarkaš Virtusa iz Bolonje Miloš Teodosić rekao je da je ponosan na rezultate, koje je sa tom ekipom ostvario u poslednjih nekoliko godina, nakon što je italijanski tim osvojio titulu u Evrokupu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve