Sport
09.04.2023. 00:05
Beta-AP

Košarka

NBA otvara istragu protiv Dalasa

košarka
Izvor: Shutterstock

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) otvorila je istragu protiv ekipe Dalasa, koja je u pretposlednjem meču regularnog dela odlučila da odmori nekoliko igrača, iako su još uvek postojale šanse za plasman na plej-in turnir.

Dalas je u noći između petka i subote poražen na svom terenu od Čikaga (112:115), a za tim iz Teksasa nije igrao Kajri Irving, dok je Luka Dončić na početku druge deonice završio meč.

Trener Dalasa Džejson Kid rekao je da se radilo o odluci vlasnika kluba, koji su procenili da je bolje imati 10. izbor na NBA draftu, nego se boriti za doigravanje.

"Organizacija je donela takvu odluku i moramo se držati toga", dodao je Kid.

Zbog cele situacije oglasila se i liga, koja je ranije upozorila timove da ne kalkulišu.

"NBA je započela istragu o činjenicama i okolnostima u vezi sa odlukama Dalasa o sastavu i ponašanju, u vezi sa utakmicom Čikago - Dalas, uključujući motive koji stoje iza toga", rekao je portparol lige Majk Bas.

Dalasu su za plasman na plej-in turnir bile potrebne dve pobede i poraz Oklahome od Memfisa u nedelju. Tim iz Teksasa će posle poraza od Čikaga propustiti učešće u doigravanju prvi put posle 2019. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

OVI sportski događaji nas očekuju u narednom periodu
Sport

Za svakog po nešto

08.04.2023. 02:05

OVI sportski događaji nas očekuju u narednom periodu

Bogat sportski program obeležiće još jednu nedelju koja je pred nama. Saznajte šta nas sve od sporta očekuje u narednih sedam dana...
Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve