Sport
19.07.2022. 11:40
Beta/AFP

Ešli Barti

"Ne želim da se ponovo bavim profesionalnim sportom"

Ešli Barti
Izvor: EPA / JULIEN DE ROSA

Bivša najbolja teniserka sveta Australijanka Ešli Barti odbacila je ideju da se u svet profesionalnog sporta vrati kao igračica golfa.

Barti se iznenadjujuće povukla iz sveta tenise u martu ove godine, nakon osvajanja Otvornog prvenstva Australije, njene treće grend slem titule u karijeri.
 

"Volim golf, ali to je samo hobi. Ne nameravam da on postane moj posao. Ne želim da se ponovo bavim profesionalnim sportom. Za mene je golf kao izlazak sa prijateljima", izjavila je Barti za medije u Melburnu.
 

Sa samo 25 godina Barti se kao prva na svetskoj WTA listi povukla iz profesionalnog tenisa izjavivši tada da želi "da sledi druge snove".

Mediji su, nakon njenog penzionisanja, spekulisali kako se ona na taj potez odlučila kako bi se posvetila profesionalnoj golf karijeri.

Pored golfa, Barti je i odlična igračica kriketa, i sa 18 godina je jedunu sezonu igrala u australijskom kriket prvenstvu za žene.

Nakon povlačenja, Barti se verila i objavila seriju dečijih knjiga pod nazivom "Mala Eš".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Australija ima novu šampionku (VIDEO)
Ešli barti

Ešli Barti

29.01.2022. 11:43

Australija ima novu šampionku (VIDEO)

Australijska teniserka Ešli Barti osvojila je titulu na Australijan openu, pošto je u finalu pobedila Amerikanku Danijel Rouz Kolins 6:3, 7:6 (7-2).
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve