Sport
01.10.2023. 15:37
Beta

Crvena zvezda

Novo saopštenje Nebojše Čovića: "Jasan napad na klub i mene"

Nebojša Čović
Izvor: ATAIMAGES / Bane T. Stojanovic

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da je potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić napala njega i klub izjavom da on troši novac građana kako bi se takmičio sa Partizanom i ponovio da će je tužiti.

"Istupanje Dragane Rakić vidim kao vrlo jasan napad na klub i mene kao predsednika Crvena zvezda (samim tim i da ga loše vodim) putem 'argumenata' koje je navela u pokušaju da se brže bolje 'opere' nakon oštrog odgovora kluba koji jeste bio tema njenog ničim izazvanog oglašavanja", naveo je Čović u saopštenju na klupskom sajtu.
 

Rakić je u subotu u saopštenju između ostalog rekla da je Telekom otkupio sezonske ulaznice za utakmice Zvezde u ovoj sezoni i podelio ih simpatizerima Srpske napredne stranke, da Čović "ne preza od zloupotrebe javnih sredstava" i da koristi novac građana "kako bi nadmašio gradskog rivala (Partizan).

Čović je naveo da su ga izjave Rakić zatekle u Laktašima, na prvoj utakmici u sezoni i pobedi protiv Igokee u ABA ligi, a da četiri dana pre prve utakmice u Evroligi u Beogradu najmanje ima vremena da odgovara na besmislice.

"Ovom prilikom želim da obavestim javnost da ću objašnjenja za optužbe izvesne Dragane Rakić svakako potražiti na sudu imenom i prezimenom. Ne sakrivajući se iza KK Crvena zvezda (koji sam da podsetim dotičnu preuzeo pre 13 godina u vrlo teškom stanju, slučajno ili ne nakon 'brige' koju su o tom klubu vodili i pojedini članovi stranke koju danas ona predstavlja). Uspešno ili ne, ostavljam javnosti da proceni i seti se skoro 16 miliona evra duga", rekao je Čović.
 

On je rekao da će potpredsednici Demokratske stranke odgovoriti činjenicama, zbog veličine kluba, sponzora i hiljada navijača koji su kupili sezonske karte i imaju poverenje u sve što klub radi.

"Crvena zvezda je danas Evroligaš, stabilan klub sa 22 trofeja (od trenutka kada sam taj klub preuzeo kada niko nije hteo i smeo) i sa transparentnim poslovanjem. Nebojša Čović nije Crvena zvezda i to sam u više navrata javno u svojim istupima i navodio. Ali, jesam predsednik tog kluba. I taj posao sa ponosom radim već 13 godina", dodao je Čović.

Čović je rekao da je Zvezda u više navrata na svom sajtu objavljivala finansije i poslovanje kluba, kao i doprinos države u udeo u budžetu kluba, a da bi to sve Rakić znala da je pratila rad crveno-belih.

"Znala bi i da je budžetska inspekcija bila u klubu tokom prošle godine i nije našla nijednu zamerku niti nepravilnost u radu KK Crvena zvezda. I to je javno i objavila. Za neke druge nije i to gospođi Rakić ne smeta?", naveo je on.
 

"Ovako, ostaje mi samo da konstatujem da ne želim da ulazim (niti ću dozvoliti da u nju uvede ni KK Crvena zvezda ni mene kao predsednika kluba) u jeftinu kaljugu, koju bi da napravi Dragana Rakić i oživi svoju odumiruću političku karijeru. Sve ostalo objasniće na jedinom merodavnom mestu, sudu, i to vrlo brzo", dodao je Čović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve