Sport
15.02.2022. 12:49
Tanjug

"Hteo sam, ali.."

Nedović o razlozima zbog kojih nije prešao u Crvenu zvezdu

Nemanja Nedović
Izvor: ANA-MPA / GEORGIA PANAGOPOULOU

Srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Nedović, jedan od najboljih igrača Panatinaikosa, izjavio je da je leta 2020. godine hteo da se vrati u Crvenu zvezdu, ali da nije došlo do dogovora.

"Bilo je to posle moje druge godine u Milanu kada nisam produžio ugovor. Zaista nisam imao ništa protiv da se vratim, da "restartujem" karijeru. Bio sam čak na razgovoru sa predsednikom Nebojšom Čovićem, međutim tadašnji trener (Saša Obradović, prim. aut) imao je neke nedoumice. Što se mene tiče trener je najbitiniji. Ako te trener želi sve ostalo će biti lako. Tu se nismo poklopili. Ljudi iz Panatinaikosa su se javili bez ikakvih nedoumica i odmah sam znao da je to moja sledeća desitnacija", rekao je Nedović u razgovoru za Al Džazira Balkan.

Nedović je sa reprezentacijom Srbije osvojio olimpijsko srebro u Riju, a zbog povrede je propustio kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

Novi selektor Svetislav Pešić uvrstio je Nedovića na spisak za mečeve protiv Slovačke u kvalifikacijama za SP 2023. godine.

"Nisam bio uz ekipu u Beogradu da bih mogao da kažem šta je išlo po zlu. Sigurno je da moramo da pronađemo zajedništvo koje nas je krasilo od 2013. kada smo kao generacija debitovali na velikim takmičenjima. Kada imaš hemiju i zajedništvo u ekipi sve ostalo je veoma lako. Imamo iskusnog trenera koji će nas usmeriti u dobrom pravcu. Na nama igračima je da sklonimo ego sa strane, da se svi stavimo u službu ekipe, da zaboravimo na uloge koje imamo u klubovima u toku sezone ida se stavimo u službu reprezentacije, jer mislim da nema ništa lepše od predstavljalnja svoje zemlje na velikom takmičenju", istakao je Nedović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nedović objasnio razlog zbog kog neće igrati za reprezentaciju
Nemanja NEdović

"Pošto moram da crtam..."

22.06.2021. 17:29

Nedović objasnio razlog zbog kog neće igrati za reprezentaciju

Nakon Nikole Jokića, koji je nedavno saopštio da ovo leto neće biti na raspolaganju selektora Igora Kokoškova, košarkaška reprezentacija Srbije će na kvalifikacionom turniru u Beogradu biti bez još jednog važnog člana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve