Sport
01.11.2022. 12:28
R.E.

Torino

Neki se pitaju da li je Đoković zaslužio da igra na završnom mastersu

tenis
Izvor: Shutterstock

Teniska sezona privodi se kraju. Pred igračima je masters u Parizu, ali i završni masters u Torinu.

Novak Đoković će učestvovati na oba turnira, ali upravo njegovo igranje na završnom mastersu u Torinu izazvalo je reakciju kod Kamerona Norija najbolje plasiranog britanskog tenisera. 

Đoković je kao što znamo osvojio Vimbldon, a pravila kažu da su osvajači Grend slem turnira, ukoliko godinu završe u top 20 automatski učesnici završnog mastersa u Torinu. Na taj način Đoković je obezbedio kartu za poslednji turnir u sezoni

Međutim, Nori smatra da je odluka da se Đoković nađe na završnom turniru nepravedna jer mu se u "trci" za turnir u Torinu računaju poeni sa Vimbldona. Britanac se poziva na odluku Vimbldona da se osvojieni bodovi sa ovogodišnjeg turnira ne računaju na ATP listi jer zbog rata u Ukrajini učešće nije bilo dozvoljeno ruskim i beloruskim takmičarima. 

"Novak se očigledno kvalifikovao sa Vimbldona, tako da to izgleda malo čudno. Ne znam da li je to pravilo bilo i ranije, ali mi deluje nepravedno. Valjda i za Nika Kirjosa. Izgubio je finale i nije dobio ništa", rekao je Nori. 
 

Kirjos je izgubio 1,200 poena zbog Vimbldona, a u međuvremenu je i njegov agent Stjuart Dugi za britanske medije poručio: 

"Prvo i najvažnije, Novak zaslužuije da bude u Torinu! Ali čini se proizvoljnim da je on jedini igrač koji ima koristi od nastupa na Vimbldonu.

Povodom ovih izjava oglasio se i portparol ATP.

"Odluka da se za nastup na Vimbldonu ne dodeljuju poeni na ATP listi doneta je kako bi svi igrači imali pošten tretman i tom prilikom smo saopštili da ta odluka neće iziskivati dodatne promene pravila. Na taj način svaki teniser koji je nastupio na Vimbldonu ili bilo kom drugom grend slemu imao je priliku da se kvalifikuje na Završni masters", stoji u saopštenju organizacije.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Đoković i dalje sedmi teniser na svetu
Novak Đoković

Pred masters u Parizu

31.10.2022. 09:43

Đoković i dalje sedmi teniser na svetu

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je sedmu poziciju na objavljenoj ATP listi, koju i dalje predvodi Španac Karlos Alkaras.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve