NEMA VEZE ŠTO SU KORACI: KLS odbila žalbu Partizana, Zvezda zvanično šampion

NEMA VEZE ŠTO SU KORACI: KLS odbila žalbu Partizana, Zvezda zvanično šampion

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb *** Local Caption ***


Košarkaška liga Srbije (KLS) odbila je žalbu KK Partizana na ishod četvrte utakmice Superlige protiv Crvene zvezde, iako je greška sudija priznata.

Crno-beli žalili su se da je pobednika rešio koš koji je Bili Beron postigao posle greške u koracima.

Povezane vesti – POMOGAO JE KOSOVU DA UĐE U UEFA: Platinija sada terete za malverzacije sa Katarom

Spotrski direktor KLS povodom toga dao je stručno mišljenje.

“Previd sudija-nedosuđeni koraci u poslednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro”, navodi se u saopštenju KLS i dodaje se:

“I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tacka C1), žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom”, stoji u saopštenju.


View this post on Instagram

Zvezda osvaja KLS peti put za redom, snimak poslednjeg napada i poeni Bilija Berona! . Izvor: Twitter

A post shared by Klinika košarke – Pod obručem (@pod_obrucem) on

KLS navodi i da su sudije zbog tog previda kažnjene.

“Zbog negativne ocene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej ofa sudije Ilija Belošević, Uroš Obrknežević i Uroš Nikolić, po automatizmu se kažnjavaju sa po 3 utakmice u tempu delegiranja”, stoji u saopštenju.

Pored toga, KLS je kaznila KK Partizan sa 102.000 dinara, zbog toga što je na teren bačen veliki broj sitnih tvrdih predmeta i dve petarde i što je u gledalištu zapaljena baklja.

Kapiten crno-belih Novica Veličković, kažnjen je sa 12.000 dinara zbog dosuđene druge tehničke greške, zbog čega je istu kaznu dobio i košarkaš Crvene zvezde Mohamed Faje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar