Sport
18.06.2019. 18:53
R.E./Tanjug/Foto:Tanjug

Košarkaška liga Srbije

NEMA VEZE ŠTO SU KORACI: KLS odbila žalbu Partizana, Zvezda zvanično šampion

zvezda.jpg

Košarkaška liga Srbije (KLS) odbila je žalbu KK Partizana na ishod četvrte utakmice Superlige protiv Crvene zvezde, iako je greška

Košarkaška liga Srbije (KLS) odbila je žalbu KK Partizana na ishod četvrte utakmice Superlige protiv Crvene zvezde, iako je greška sudija priznata.

Crno-beli žalili su se da je pobednika rešio koš koji je Bili Beron postigao posle greške u koracima.

Povezane vesti - POMOGAO JE KOSOVU DA UĐE U UEFA: Platinija sada terete za malverzacije sa Katarom

Spotrski direktor KLS povodom toga dao je stručno mišljenje.

"Previd sudija-nedosuđeni koraci u poslednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro", navodi se u saopštenju KLS i dodaje se:

"I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tacka C1), žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom", stoji u saopštenju.


View this post on Instagram

Zvezda osvaja KLS peti put za redom, snimak poslednjeg napada i poeni Bilija Berona! . Izvor: Twitter

A post shared by Klinika košarke - Pod obručem (@pod_obrucem) on Jun 17, 2019 at 11:48am PDT

KLS navodi i da su sudije zbog tog previda kažnjene.

"Zbog negativne ocene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej ofa sudije Ilija Belošević, Uroš Obrknežević i Uroš Nikolić, po automatizmu se kažnjavaju sa po 3 utakmice u tempu delegiranja", stoji u saopštenju.

Pored toga, KLS je kaznila KK Partizan sa 102.000 dinara, zbog toga što je na teren bačen veliki broj sitnih tvrdih predmeta i dve petarde i što je u gledalištu zapaljena baklja.

Kapiten crno-belih Novica Veličković, kažnjen je sa 12.000 dinara zbog dosuđene druge tehničke greške, zbog čega je istu kaznu dobio i košarkaš Crvene zvezde Mohamed Faje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
17.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve