(NE)OČEKIVANO: Kokeza odlazi, Stanković novi predsednik FSS

(NE)OČEKIVANO: Kokeza odlazi, Stanković novi predsednik FSS

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT


Slaviša Kokeza odlazi, novi predsednik FSS biće proslavljeni srpski as Dejan Stanković. Vest su objavili neki prestonički mediji uz konstataciju da Kokeza, kao čovek od poverenja, ne napušta fotelju prvog čoveka nacionalne fudbalske kuće zbog loših rezulatata već zato što preuzima odgovornu dužnost direktora novoosnovanog preduzeća zaduženog za izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona.

Kao što se zna, Srbija je namerna da se zajedno sa Grčkom, Rumunijom i Bugarskom, kandiduje da bude domaćin i organizator šampionata Evrope 2028. odnosno prvenstva sveta 2030.godine. Jedan od najvećih zagovornika zajedničke kandidature bio je upravo Slaviša Kokeza.

Slaviša Kokeza je 20.maja 2016. na Izbornoj skupštini FSS izabran za predsednika. Nedavno je, kao jedini kandidat, ponovo dobio podršku članova Skupštine FSS i novi mandat na četiri godine, dakle do 2023.

Dobro obavešteni međutim tvrde da je posle svih promašaja koje je napravio kao predsednik, pre svega onih oko smene Muslina i još više kod izbora Krstajića za selektora, ovo bio lep način da Kokeza ukloni kako bi na čelo FSS došao čovek čijim venama teče fudbalska krv. Prvi kandidat da bude novi predsednik FSS je prekaljeni srpski reprezentativac i internacionalac Dejan Stanković kome je ova uloga nuđena i pre dolaska Kokeze ali se on zahvalio uz objašnjenje kako još uvek sebe ne vidi na tako odgovornom mestu.

3 komentara

Dodajte komentar
  1. 1
    AcaUSA

    To bi konačno bio pravi potez. Sad da se postavi i ozbiljan selektor pa da ličimo na normalan svet.

  2. 3
    Goran

    Bilo bi zaista lepo da Deki preuzme FSS.Bojim se samo da je preposten za ovo vreme.Zao bi mi bilo da lose krene jer je izuzetan covek iako je zvezdas.On je dokaz da je u Zvezdi nekada bilo ljudi i da nisu svi zvezdani.

+ Ostavite komentar