Sport
27.10.2021. 08:45
Tanjug

Tenis

"Nevakcinisani neće moći u Melburn. Tačka"

Tenis, Australija
Izvor: Shutterstock

Premijer australijske države Viktorije Denijel Endrjuz, ostao je pri stavu da nevakcinisanim teniserima i teniserkama ne treba dozvoliti ulazak u Australiju, nakon što je premijer Skot Morison nagovestio da će im to biti dozvoljeno uz karantin.

Morison je saopštio da će nevakcinisanim igračima biti dozvoljeno da se takmiče na Grend slemu Australijan open, nakon dvonedeljnog karantina zbog kovid-19, pod uslovom da država Viktorija, koja je domaćin turnira u Melburnu, zatraži takvu dozvolu za njih.

Endrjuz je, međutim, poručio da njegova država neće podnositi takve zahteve, prenosi Rojters.

"Zbog svakog vakcinisanog stanovnika Viktorije koji je uradio pravu stvar, moja vlada neće podneti zahtev za izuzeće nijednog nevakcinisanog igrača“, rekao je on novinarima.

Granice Australije su efektivno zatvorene 18 meseci zbog pandemije kovid-19, iako vlasti odobravaju izuzeća od putovanja za posebne slučajeve.

Viktorija je najteže pogođena država Australije, njen glavni grad Melburn je zaključan šest puta, a poslednji karantin je završen u petak, ali samo za potpuno imunizovane odrasle osobe.

Nevakcinisanim odraslim osobama i dalje je zabranjen pristup pabovima, restoranima, sportskim događajima i drugim javnim prostorima.

Profesionalni sportisti u Viktoriji su obavezni da se vakcinišu, a to se odnosi i na trenere, zvaničnike, medije i drugo osoblje koje je uključeno u elitna takmičenja.

Premijer Australije Morison izjavio je da nevakcinisani teniseri moraju da se podvrgnu obaveznom dvonedeljnom karantinu zbog pandemije korona virusa, ako žele da igraju na Grend slem turniru Australijan open.

"Ista pravila važe za sve, bez obzira da li je reč o pobedniku gren slema, premijeru, poslovnom putniku, studentu - ili bilo kome drugom", izjavio je Morison za "Seven njuz".

Prvi teniser sveta Novak Ðoković odbio je da otkrije da li je vakcinisan i poručio prošle nedelje da možda neće igrati na turniru, jer je situacija "takva kakva jeste".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kasijus Klej i Novak Đoković pa svi drugi
Srđan Đoković

Intervju Srđan Đoković

10.09.2021. 17:44

Kasijus Klej i Novak Đoković pa svi drugi

"Mi smo u jednom periodu života stvarno živeli na ivici egzistencije. To nije trajalo dve ili tri godine, već 17 godina. Selili smo se iz stana u stan. On je mislio da su to sve naši stanovi, nije ni pretpostavljao da ih iznajmljujemo jer nismo imali novca da kupimo svoj stan, svoj lokal. Sav novac koji smo zarađivali ulagali smo u njega i njegovu karijeru"
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
02.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve