Sport
06.05.2019. 15:26
R.E./Index.hr

NI KAKA, NI ZIDAN NI RONALDINJO: Ronaldo izabrao omiljenog saigrača

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ronaldo, brazilski Ronaldo, jedan je od najboljih fudbalera u istoriji po mnogima koji nikada nisu zaboravili sve njegove majstorije i golove. Tokom čudesne karijere, koja je obeležena i teškim povredama kolena, Ronaldo je igrao s nekim od najvećih virtuoza na travnatim terenima kroz reprezentaciju Brazila i evropske klubove.

Međutim, u intervjuu za Spor TV legendarni napadač dobio je pitanje koji mu je bio najbolji partner u karijeri, a on je prilično iznenadio odgovorom i prisetio se saigrača iz vremena dok je igrao za PSV, prenosi Index.hr.

 

"Bio je to belgijski napadač Luk Nilis s kojim sam igrao u PSV-u dve sezone. Nije bio bolji od Zidana, ali je imao osećaj za fudbal i redovno mi asistirao dok sam ja davao golove. Bio je jako kreativan i dobro smo se razumeli. Jednostavno, on pošalje loptu prema meni i ja postignem gol. Bila su to divna vremena", odgovorio je Ronaldo, koji je od 1994. do 1996. za PSV postigao 54 gola u 57 odigranih utakmica.

 

 

A ko je zapravo Luk Nilis? Ronaldo je potpisao potom za Inter, nakon čega je igrao za Real, a onda i za Milan u Evropi, a Belgijanac je ostao u Ajnhovenu. Od 1994. do 2000. postigao je 110 golova u 164 utakmice za holandski klub, a onda preselio u Aston Vilu gde je upisao svega tri nastupa, postigao jedan gol i završio fudbalsku karijeru.

Belgijanacu je prvi profesionalni klub bio Vinterslag, a pre PSV-a igrao je za Anderleht.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

S reprezentacijom Belgije, za koju je postigao 10 golova u 56 susreta, učestvovao je na Svetskim prvenstvima 1994. i 1998, a u 438. utakmica koliko je ukupno odigrao u karijeri postigao  čak 254 gola.

U PSV-u je bio skaut i asistent glavnom treneru od 2006. do 2010, nakon čega je radio u Turskoj kao pomoćnik u Kasımpasi i Genclerbirligiju, ali nije mogao bez Ajnhovena gde se vratio i od 2015. radi kao trener s napadačima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve