Sport
24.05.2019. 11:31
R.E./Foto: AP

NIKO NIKAD KAO ON: Jokić u najboljoj petorci NBA lige!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

NBA, najjača košarkaška liga na svetu, objavila je najbolje petorke završene regularne sezone. Svoje mesto u elitnom društvu koje čine Step Kari, Adetokumbo, Harden, Pol Džordž, izborio je i naš Nikola Jokić.

Potencijalni srpski reprezentativac je iza sebe ostavio sjajnog Embida, pobedivši ga za 19 glasova prednosti.

Da bi se razumelo koliko je ovo veliki uspeh dovoljno je pogledatiti imena koja su izabrana za idelanu drugu i treću petorku sezone. Na spisku se nalaze: Embid, Lilard, Durent, Lenard, Irving, Vesbruk, Grifin, Lebron Džejms, Gobert, Kemba Voker,.... Sam krem NBA lige.

Jokić je u regularnom delu sezone prosečno beležio 20,1 poen, 10,8 skokova i 7,3 asistencije - gotovo da je u proseku beležio trpl-dabl. Na krilima sjajnih partija vodio je Denver do polufinala Zapadne konferencije, gde je u svom prvom plej-ofu karijere beležio prosečno 25,1 poena, 13 skokova i 8,4 asistencije. Impresivna sezona krunisana je i nastupom na ALL-Star utakmici.

Nikola je postao tek drugi igrač Denvera u istoriji franšize koji je uspeo da se nađe u najboljem timu sezone, posle Dejvida Tompsona, koji je to uradio dvaput, 1977. i 1978. godine. Dakle Denver je na svog igrača u idealnoj petorci čekao 41 godinu!

Iako su svojevremeno NBA ligom dominirali Peđa Stojaković i Vlade Divac, Jokić je prvi Srbin kome je pošlo za rukom da bude izabran u najbolju petorku najjače lige na svetu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve