NIKOLA GRBIĆ POSLE PORAZA ODBOJKAŠA: “Treba da se zapitamo šta hoćemo da budemo kad porastemo”

NIKOLA GRBIĆ POSLE PORAZA ODBOJKAŠA: “Treba da se zapitamo šta hoćemo da budemo kad porastemo”

Kraljevo, 27.05.2018. - Trener odbojkasa Srbije Nikola Grbic savetuje igrace u tajm-autu tokom utakmice drugog kola Grupe cetiri prvog vikenda Lige nacija izmedju Italije i Srbije, danas u Kraljevu. (BETAPHOTO/FIVB/DS)


Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić kritikovao je svoje igrače posle današnjeg poraza od Italije, uz reči da oni treba da nauče da se nose sa dobrom igrom protivnika.

“Moji igrači treba da nauče da se nose sa dobrom igrom protivnika. To je nešto što nismo bili u stanju da uradimo ovog vikenda. Izgubili smo se kada protivnik igra dobro. Treba da se zamislimo, šta hoćemo da budemo kad porastemo”, rekao je Grbić posle utakmice u Kraljevu.

Srbija je ubedljivo izgubila od Italije u tri seta, što joj je drugi poraz u tri utakmice prvog vikenda Lige nacija.

“Svestan sam svih poteškoća, manjka odmora, priprema… Medjutim, to su samo izgovori. Ako želimo da budemo u društvu ovih ekipa, koje su olimpijski šampioni i vicešampioni… Oni igraju ovako, ne znam koliko njih je igralo finale Lige šampiona, pa su sveži kao ruže. Bar meni je tako izgledalo”, kazao je Grbić.

Kapiten ekipe Marko Ivović kazao je da je srpski tim radio sve drugačije nego što je trebalo i da je rezultat, posebno u drugom i trećem setu, bio sramota.

“Kao igrač i kapiten treba da poručim svima da još treba da verujemo, ovo je početak. Ovo nije naša igra, daleko smo od nje. Ladje još putuju. Sam pristup je bio potpuno pogrešan. Sve što smo pričali u svlačionici, nismo ispoštovali nijednog momenta. Sami smo krivi. Nažalost se jako loše završilo”, kazao je Ivović.

On je naveo da Srbija narednog vikenda treba da ima potpuno drugačiji pristup.

Reprezentativac Uroš Kovačević rekao je da je njegovoj ekipi nedostajala energija, a da je Italija trenutno bolja.

“Nedostajalo nam je energije. Igrali smo jako lošu odbojku. Oni su igrali odličnu, a mi samo tonemo dublje i dublje u bunar. Tako smo i izgubili utakmicu, na jednostavan način. Oni su trenutno kvalitetniji od nas, igrali su bolje i to je što je, što se nas tiče”, rekao je Kovačević.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar